URGENT

🚨 El jove ferit per una pilota de goma perd l'ull

ÚLTIMA HORA

🔴 Els Mossos carreguen per desallotjar la C-65 al Gironès

Set consells per protegir la teva privacitat a Facebook

És més important del que sembla

Cal protegir la teva privacitat a Facebook. Foto: CatalunyaDiari.cat

 

 

La privacitat és una utopia en l'era d'internet i les xarxes socials. Facebook s'ha convertit en una de les empreses més influents amb més de 1.490 milions d'usuaris. Per això és important prendre mesures per evitar que tothom tingui accés a informació personal sensible. La Vanguardia ha fet un recull de set coses que has d'eliminar de les xarxes per protegir la teva privacitat:

 

- Data de naixement. Sembla inofensiu però, amb el teu nom i direcció, pot ser molt útil per un hacker que vol accedir al teu compte bancari i altres dades personals.

 

- El teu número de telèfon. Ja no només per evitar que persones amb intencions «malignes» tinguin el teu contacte, sinó també pots evitar que marques comercials tinguin el teu telèfon per oferir-te els seus productes.

 

- La majoria de les teves amistats. Un estudi de la universitat d'Oxford afirma que els humans poden mantenir unes 150 relacions estables, tot i que només quatre són «de confiança». Per això es recomana fer «neteja» sovint de les amistats, ja que totes elles tenen accés a les dades que comparteixis.

 

- Fotos i qualsevol imatge d'algun menor. Controlar què es publica sobre un menor és molt important per protegir la vida dels més petits, mai se sap on pot acabar la fotografia que has penjat.

 

- Serveis de geolocalització i les etiquetes d'ubicació. Mentre tinguis el servei de geolocalització activat, qualsevol persona pot saber on estàs en cada moment.

 

- El teu cap. Sovint fem servir les xarxes per reivindicar les injustícies socials o laborals, potser no convé tenir el teu cap veient tot el que publiques.

 

- La targeta de crèdit. No calen moltes explicacions, guardar la teva targeta de crèdit en una xarxa social és una irresponsabilitat.

Comentaris