rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Set senyals que indiquen que un gos mossegarà

Si sabem llegir el llenguatge corporal caní ens podem evitar un greu ensurt

Un gos amenaçat pot acabar atacant. Foto: mascotea.com

 

Són adorables i probablement pensem que els nostres gossos mai mossegarien, o potser sí i ja coneixeu si el vostre gos té més tendència a mossegar i heu pres mesures per evitar-ho. En qualsevol cas, tingueu o no gos, és essencial que aprenem a entendre el llenguatge corporal dels gossos perquè molt poques vegades ataquen sense avisar prèviament. Molts cops ens oblidem que el gos és descendent del llop, i tot i que està molt domesticat encara conserva alguns instints que el fan ser perillós si al seu voltant detecta una amenaça o alguna cosa que no li agrada. Qualsevol gos, per molt bo que sigui, pot arribar a mossegar si se sent acorralat o amenaçat. Segons recull el portal Simiperrohablara, l'especialista en comportament caní Turid Rugaas ha catalogat fins a set senyals bàsics que realitzen els gossos per anunciar que estan a punt de mossegar.

 

1. Comença a rascar-se o a olorar el terra. De la mateixa manera que nosaltres quan estem nerviosos o incòmodes amb una situació comencem a desviar la mirada i a fer moviments dissuasius, els gossos també els fan.

 

2. Badalla, es rellepa el morro, mira cap a un altre costat i comença a moure's lentament. 

 

3. Comença a mostrar símptomes d'estrès. Si comença a posar-se al límit, començarà a respirar ràpidament i tindrà les pupil·les dilatades. També veureu com s'eriça el pèl del llom, fins i tot pot tremolar i s'espolsarà per alliberar tensió.

 

4. Si el que el gos detecta com a amenaça no ha acabat, se sentirà acorralat i començarà a preparar-se per atacar. Es queda immòbil amb la boca tancada i totalment centrat en la seva amenaça.

 

5. A la cinquena fase ja es prepara per a l'atac arrugant el morro, ensenyant les dents i grunyint.

 

6. Envesteix l'amenaça.

 

7. Mossega. El gos ja ha perpetrat l'atac per defensar-se del que és o creu que és una amenaça.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris