IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Set senyals que indiquen que un gos mossegarà

Si sabem llegir el llenguatge corporal caní ens podem evitar un greu ensurt

Un gos amenaçat pot acabar atacant. Foto: mascotea.com

Són adorables i probablement pensem que els nostres gossos mai mossegarien, o potser sí i ja coneixeu si el vostre gos té més tendència a mossegar i heu pres mesures per evitar-ho. En qualsevol cas, tingueu o no gos, és essencial que aprenem a entendre el llenguatge corporal dels gossos perquè molt poques vegades ataquen sense avisar prèviament. Molts cops ens oblidem que el gos és descendent del llop, i tot i que està molt domesticat encara conserva alguns instints que el fan ser perillós si al seu voltant detecta una amenaça o alguna cosa que no li agrada. Qualsevol gos, per molt bo que sigui, pot arribar a mossegar si se sent acorralat o amenaçat. Segons recull el portal Simiperrohablara, l'especialista en comportament caní Turid Rugaas ha catalogat fins a set senyals bàsics que realitzen els gossos per anunciar que estan a punt de mossegar.

1. Comença a rascar-se o a olorar el terra. De la mateixa manera que nosaltres quan estem nerviosos o incòmodes amb una situació comencem a desviar la mirada i a fer moviments dissuasius, els gossos també els fan.

2. Badalla, es rellepa el morro, mira cap a un altre costat i comença a moure's lentament. 

3. Comença a mostrar símptomes d'estrès. Si comença a posar-se al límit, començarà a respirar ràpidament i tindrà les pupil·les dilatades. També veureu com s'eriça el pèl del llom, fins i tot pot tremolar i s'espolsarà per alliberar tensió.

4. Si el que el gos detecta com a amenaça no ha acabat, se sentirà acorralat i començarà a preparar-se per atacar. Es queda immòbil amb la boca tancada i totalment centrat en la seva amenaça.

5. A la cinquena fase ja es prepara per a l'atac arrugant el morro, ensenyant les dents i grunyint.

6. Envesteix l'amenaça.

7. Mossega. El gos ja ha perpetrat l'atac per defensar-se del que és o creu que és una amenaça.


Comentaris

envia el comentari