VÍDEO EN DIRECTE

Caos, càrregues i màxima tensió a Barcelona

ÚLTIMA HORA

Els Mossos ja fan servir el canó d'aigua

Si resoleu un d'aquests set reptes, us fareu milionaris

Es tracta de set desafiaments científics que han quedat per resoldre

Resoldre algun problema matemàtic us podria fer guanyar fins a un milió de dòlars. Foto: www.vokrugsveta.ru

 

Si el vostre somni es fer-vos rics i ho voleu aconseguir jugant a la loteria, o teniu molta sort o ho tindreu ben magre. Una bona manera pot ser intentar tenir una idea brillant o resoldre algun dels reptes que la humanitat encara busca respondre.

 

Avui us donem set idees, corresponents a reptes científics, que ben segur que us faran rics si aconseguiu solucionar. No són gaire fàcils, però tot és posar-hi ganes i enginy:

 

1. La construcció de l'ascensor espacial és el repte que buscava, ja a finals del segle XIX, un mecanisme tirat per corda que unís una estació interespacial amb la Terra. La NASA va obrir un concurs el 2005 que premiarà amb 4.000.000 dòlars l'equip científic que aconsegueixi resoldre els càlculs necessaris per planificar aquest ascensor. N'hi ha prou amb la teoria.

 

2. Fa setze anys, hi havia set problemes matemàtics que estaven per resoldre. Mai ningú no ho ha aconseguit, amb una sola excepció. L'any 2000, l'Institut Matemàtic Clay de Massachusetts va oferir 1 milió de dòlars per qui respongués cadascun d'aquests set problemes. Només se'n va resoldre un. Va ser el rus Grigory Perelman, que es va endur el primer milió de premi. Si voleu fer-vos amb els altres sis, ja ho sabeu.

 

3. Construir un robot lleuger capaç d'aterrar a la Lluna té una recompensa de 20 milions de dòlars. Es tracta del Google Lunar Prize, en què cada equip ha de construir aquest robot, que pugui aterrar suaument a la Lluna i recórrer almenys 500 metres, gravant imatges en alta definició i enviant-les a la Terra.

 

4. Reutilitzar el CO2 i que deixi de ser contaminant és un altre dels reptes, en aquest cas del concurs Carboni XPRIZE, que reclama que el guanyador del premi, que s'endurà 20 milions de dòlars, trobi una via per transformar aquest gas en un material no tòxic i que, a més, la tecnologia per assolir-ho sigui neta i faci servir la menor quantitat d'energia, llum i aigua,

 

5. Demostrar una capacitat paranormal o sobrenatural. I no valen bromes, tot  i que, efectivament, ha estat un premi altament polèmic. La demostració s'ha de fer en condicions de laboratori controlades i enregistrades.

 

6. El premi TED, de les famoses conferències que es fan arreu del món, exigeix una sola idea capaç de canviar, per si sola, el món. La recompensa és d'1 milió d'euros. Es dóna anualment i permet buscar aquest ítem en qualsevol àmbit del coneixement.

 

7. Anualment, el premi Keren Hayesod escull el millor avenç tecnocientífic en l'àmbit de les energies renovables i el guardona amb 1 milió de dòlars.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris