rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Sis detinguts per la mort d'un jove en una discussió per l'Atlético - Barça

La policia no en va tenir constància fins tres dies després

Una baralla abans d'un partit ja va causar un mort ara fa un any a Madrid. Foto: cedida.

 

La Guàrdia Civil ha detingut un total de dos homes, quatre d'ells d'entre 20 i 32 anys, com a presumptes autors de l'agressió que va patir un jove de 26 anys en una baralla en un bar de l'Orotava (Tenerife) i que li va causar la mort. A més, ha estat detinguts dos joves dues de 19 i 22 anys per un presumpte delicte d'encobriment, informa l'institut armat.

 

 

Els fets es van produir el passat 13 d'abril en un bar de la zona de Benijos, on en aquell moment es projectava un partit de futbol entre l'Atlètic de Madrid i el Barcelona corresponent a la Lliga de Campions. Durant l'emissió de la primera part, quatre joves es veuen implicats presumptament en una baralla contra un altre jove que si bé no és natural de Benijos, si residia allà des de feia més d'un any. Segons destaca la Guàrdia Civil, durant la baralla, el mort podria haver rebut l'impacte d'un got a la zona esquerra del cap, caient a terra, moment en el qual un dels presumptes autors més li colpeja al cap, provocant així que hores més tardes patís un vessament cerebral.

 

La víctima va entrar al seu domicili pel seu propi peu, però el vessament que es va anar produint durant la nit va provocar que fos traslladat a l'Hospital de la Candelaria on ja va arribar en coma, morint finalment la tarda del 14 d'abril. La causa de la mort van ser unes lesions que  connectaven amb l'agressió, tot i que cap dels testimonis va denunciar el fet ni van donar compte a les autoritats, i les persones properes al mort tenien la creença que la mort es va deure a una possible caiguda d'un cavall, si bé les notícies de l'agressió i presumpte homicidi van arribar a coneixement de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil la matinada del dissabte 16 d'abril. Durant el dissabte es va reconstruir de manera exhaustiva l'últim dia de vida de la víctima, i es van identificar totes les persones amb les que va mantenir contacte, així com gran part dels presents al bar en el moment del succés.

 

En aquest moment es comença la recerca i citació dels possibles testimonis, majoritàriament reticents a col·laborar per a l'aclariment del delicte, el que va suposar un obstacle per a la tasca dels agents. A primeres hores del dilluns ja s'havia pres declaració a més d'una vintena de persones, després de la qual es va donar l'ordre de procedir a efectuar les detencions, en primer lloc dels encobridors que haurien donat una versió distorsionada de la realitat quan van ser citats com a testimonis, i més tard dels quatre presumptes autors, els qui voluntàriament es van presentar a les dependències de l'Equip Territorial de Policia Judicial de Guàrdia Civil de Port de la Creu, on van ser detinguts. En l'operatiu dirigit per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Santa Creu de Tenerife va participar el Grup d'Homicidis, l'Equip Territorial de Policia Judicial de Port de la Creu i l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de l'Orotava.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris