Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Divendres radiant amb sol i temperatures més altes al migdia

URGENT

La JEC expedienta Torra pels llaços grocs i ordena als Mossos la retirada

Suspesos dos agents de la Guàrdia Urbana per una presumpta agressió a un conductor

L'Ajuntament de Barcelona els ha obert un expedient disciplinari per una falta molt greu
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana. | Flickr.

 

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès cautelarment dos agents de la Guàrdia Urbana per una presumpta agressió al conductor d'un ciclomotor el dilluns 15 d'agost a la carretera de l'Arrabassada i els ha obert un expedient disciplinari per una falta molt greu. En una intervenció per corregir una infracció de circulació, dos agents de la Unitat Central de Trànsit haurien agredit el conductor «de manera improcedent i manifestament desproporcionada», segons ha explicat el consistori barceloní aquest dimecres a través d'un comunicat. La Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana (UDAI) va obrir d'ofici una investigació interna per esclarir els fets després de tenir-ne coneixement dos dies després i davant dels «sòlids indicis de greu mala praxis policial», detallen en el comunicat. Després de les comprovacions, la UDAI va constatar una «aparent rellevància penal» de la conducta dels agents i va denunciar els fets davant el jutge.

  

  

 

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de 6 de la tarda del dilluns 15 d'agost a la carretera de l'Arrabassada, a l'altura del quilòmetre 3,8. De moment, no han transcendit les causes de l'agressió al conductor i en quines circumstàncies s'hauria produït.

 

  

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha condemnat enèrgicament aquests fets i n'ha destacat l'excepcionalitat a través del comunicat enviat per l'ajuntament. Recasens també posa en valor l'«eficàcia» dels mecanismes de garanties i transparència de la pròpia Guàrdia Urbana tant per als ciutadans com per als agents. Segons subratllen en el comunicat, l'objectiu és «reforçar la legitimitat social i incrementar la valoració i la confiança de la ciutadania cap al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que treballa amb gran professionalitat i vocació de servei a la ciutat».