La teoria xinesa que explica per què et despertes totes les nits a la mateixa hora

Segons una teoria que es remunta a temps immemorials, despertar-se a certes hores de la nit podria ser senyal que alguna cosa no va bé al nostre interior

És una de la coses que molesten més a una persona: despertar-te a les nits mentre dorms i encara més si ho fas cada dia a la mateixa hora. El teu cicle de somni es trenca i a partir d'aquesta hora no deixes de donar voltes al llit fins que et tornes a dormir, amb el cansament i malestar acumulat l'endemà. I et preguntes, per què succeeix això? 

Segons una teoria mil·lenària, despertar-se a certes hores a la nit podria ser senyal que alguna cosa no va bé al nostre interior. Per tant, si et despertes pot ser que el teu cos estigui enviant-te senyals sobre el mal funcionament d'un òrgan específic. Aquesta teoria té el seu origen en la mil·lenària filosofia xinesa del Feng Shui que relaciona les hores del dia, els òrgans del cos i l'estat emocional: 

•    21.00 - 23.00h: Glàndula tiroide

Durant les primeres etapes del somni, les glàndules endocrines es reequilibren a si mateixes. Així que si et despertes a aquestes hores, és probable que alguna cosa estigui bloquejada o que les teves glàndules suprarenals segreguin massa adrenalina, hormona que ens activa.

•    11.00 - 01.00h: La vesícula biliar

La vesícula biliar és l'òrgan encarregat de produir bilis, necessària durant el procés digestiu. Si et despertes entre les onze i la una del matí, podria ser signe que alguna cosa irriti la vesícula o que tinguis ansietat. 

•    01.00 - 03.00h: El fetge

Segons el Feng Shui, el nostre cos es depura i elimina les desfets de la sang i altres teixits entre la una i les tres del matí. El fetge és l'òrgan que s'encarrega principalment d'aquest procés, per la qual cosa despertar-se a aquestes hores s'associa a un bloqueig per «residus».

•    03.00 - 05.00h: Pulmons

A aquestes hores es bomba sang i oxigen als músculs i es reposa oxigen en les cèl·lules assegurant que el nostre cos estigui llest per a un nou dia. La medicina tradicional xinesa també vincula els pulmons amb sentiments de pèrdua i tristesa.

•    05.00 - 07.00h: Intestí gruixut

L'intestí gruixut s'encarrega de rebutjar els residus del nostre cos. Si et despertes entre aquestes hores, especialment amb ganes d'anar al lavabo, pot significar que alguna cosa passa amb el teu intestí gruixut.


Comentaris

envia el comentari