rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ATENCIÓ

Protecció Civil activa l’alerta per onada de calor a tot Catalunya

La trobada inoblidable d'un bussejador i una balena

La van salvar després de quedar enredada a una xarxa

James Moskito és un expert bussejador, amb moltes hores d'immersió sota el mar. Fa pocs dies, quan es trobava al vaixell des d'on se submergeixen, van topar amb una balena que estava patint ferides notables a causa d'una xarxa per capturar crancs on havia quedat enredada. La imatge va preocupar els bussos i van decidir llençar-se a l'aigua per salvar-la, tot i que el mar es trobava replet de taurons.

 

Moskito explica que, un cop a l'aigua, va «parlar» amb la balena i el seu equip va treballar de valent per treure-li les cordes que l'enredaven, amb ferides de més de set centímetres de profunditat. El cetaci va col·laborar-hi, obrint la seva boca perquè un dels bussejadors pogués treure-li les cordes de la part frontal del cos. L'operació va ser llarga: de més de 5 hores, però el més important és que va ser exitosa.

 

La balena va nedar fins al fons del mar però va acabar retornant prop de la posició dels submarinistes, agraint-los que li havien salvat la vida. Aquest vídeo, de La Voz del Muro, permet veure alguns dels instants del salvament:

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris