IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Troben a Astúries un gos que hauria mort lligat en un hort

El responsable de l'animal podria passar a judici

El gos va ser trobat envoltat d'excrements. Foto: Cedida

 

L'Associació Nacional Animals amb Drets i Llibertat (Anadel) ha denunciat davant el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) la troballa del cos sense vida i en avançat estat de descomposició d'un gos en una horta al consell d'Aller. L'animal estava lligat amb una cadena i envoltat d'excrements i Anadel sospita que va poder morir de fam.

A través d'una nota de premsa, des de Anadel han explicat que van conèixer el cas gràcies a una trucada de l'Associació Protectora d'Animals d'Aller. L'animal va ser trobat entre les localitats de Villanueva i Caborana. La primera veu d'alarma la van donar els veïns en percebre una forta olor procedent de l'horta on es va trobar el cos de l'animal. L'animal es va trobar envoltat d'excrements, en una situació higiènica i sanitària deficient, sense aigua i sense l'aliment necessari. A més, el cos del gos es trobava lligat per una cadena de reduïdes dimensions. «Tot apunta a què l'animal va morir per inanició, a causa de la falta de cures del seu propietari, el que hauria produït una mort lenta i agònica per a l'animal», han assenyalat des de l'associació, apuntant que la mort per abandonament és constitutiva de delicte.

Fruit de la denúncia interposada, el Seprona ha procedit a la identificació i presa de declaració de la suposada persona responsable de la mort del gos per abandonament. Les esmentades diligències es lliuren al jutjat d'instrucció de guàrdia de Pola de Lena i a la Fiscalia de Medi Ambient al TSJ d'Astúries (Oviedo), amb l'objecte de procedir a l'enjudiciament de la persona responsable.


Comentaris

envia el comentari