Troben el cadàver d'un home desaparegut fa 32 anys

Va desaparèixer el mateix dia que anava a cobrar un xec
Carretera a Vallirana. | Solo Camión

 

Fa 32 anys Antonio Urquiza va desaparèixer sense deixar rastre. Tenia 40 anys i va marxar a treballar de paleta a Vallirana. Des de llavors, els seus fills d'entre 4 i 14 anys han crescut preguntant-se on era el seu pare. Durant tot aquest temps ha estat desaparegut, fins que el passat diumenge 25 de setembre un veí de Cervelló va trobar el seu cadàver mentre netejava els arbustos de la seva finca. El cos, a pocs metres de la carretera i reposant sobre una pedra a meitat de pendent, ha passat inadvertit per a tots els vehicles.

Com informa La Vanguardia, un agent de Vallirana va comunicar a la família que era estrany que el cotxe d'Antonio portés dies aparcat davant de la torre que estaven construint. A l'interior del vehicle van trobar un corretja de rellotge trencada per un forcejament i la llibreta d'estalvis amb 100.000 pessetes. Els diners seguien allá, cosa que indicava que no s'havia escapat. Entre uns matalassos van trobar un escopeta de canó retallat i uns pantalons tacats de sang. Lamentablement, aquestes dues proves mai van constar a la causa judicial.

 

Urquiza va desaparèixer el mateix dia que tenia que cobrar un xec de més d'un milió de pessetes. Pel que sembla, després de quinze anys a la mateixa empresa va patir un accident laboral. Al no estar assegurat, va denunciar davant la justícia i aquesta va obligar a l'empresa a compensar-li els anys sense cobertura. Ascensión va haver de seguir endavant amb els sues fills sense més ajuda que la de la gent del poble, que es va bolcar en la cerca del desaparegut. Van córrer certs rumors que estava sent infidel a la seva dona i s'havia marxat a Mataró, però Ascensión no ho va creure mai.

Després de la troballa del cadàver, la policia realitza les proves d'ADN per verificar la identitat del mort. La autòpsia determinarà la causa de la seva mort, tot i que en cas d'assassinat el crim ja hauria prescrit.