rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Troben una nova variant de la progèria, la malaltia del film Benjamin Button

La malaltia fa envellir molt prematurament els nadons

La malaltia és devastadora. Foto: Cedida.

 

La malaltia que pateix l'actor Brat Pitt al film El curiós cas de Benjamin Button existeix a la vida real, tot i que no exactament com a la pel·licula. Aquest és el cas de la Bella, Enric i Loewie, tres nadons de Namíbia, Espanya i Bèlgica. Tots tres pateixen una malaltia rara, la progèria o síndrome de Hutchinson-Gilford. 

 

Això provoca que els infants envelleixin ràpidament, tinguin alopècia, un gran crani, pell seca i arrugada i rigidesa articular entre altres problemes. Tal com explica lainformación, aquest envelliment és devastador pel cos dels bebés perquè té una altíssima mortalitat. La Bella va quedar-se en coma al patir un infart cerebral massiu amb gairebé dos anus, Loewie va patir una aturada cardíaca amb 20 mesos i per últim l'Enric encara està viu.

  

Tot i que els tres han patit progèria, els seus casos no s'ajustaven als set paràmetres normals. Els que pateixen la malaltia van envellint d'ençà que naixen, però la Bella, Enric i Loewie ja van néixer vells. 

 

 

Aquest fet respon a la variant agressiva del Síndrome Progeriode Neonatal Atípic (ANPS), del qual només s'han conegut tres casos. Les mutacions que provoca aquesta malaltia fan que les cèl·lules siguin incapaces de construir una membrana nuclear apropiada des de les fases primerenques del desenvolupament de l'embrió.

 

Els investigadors van conèixer el cas de l'Enric, ja que els seus pares van anar al seu laboratori

  

  

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris