Un altre incendi a Alacant provoca preocupació

Al foc de Xàbia i Benitatxell s'hi suma un altre incendi a Bolulla

L'incendi que afecta el terme municipal de Bolulla (Alacant) ha obligat al desallotjament d'un centenar de persones, segons ha indicat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, aquest dimarts. Així mateix, ha anunciat la incorporació d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a les tasques d'extinció. Així, s'ha procedit al desallotjament de 100 persones, d'unes 40 cases que«s'han pogut ressituar en habitatges de coneguts», ha comentat Moragues. No obstant això, ha ressaltat que s'han habilitat dos albergs, un al poliesportiu de Callosa d'en Sarrià i un altre al Centre Cultural de Bolulla per si fossin necessaris.

Sobre aquest tema, ha explicat que en aquests moments els mitjans aeris s'han desplaçat fins a l'incendi de Bolulla, que es va declarar passades les 14.30 hores d'ahir dilluns, perquè és el que «preocupa», ja que l'incendi en Benitatxell i Xàbia està «perimetrado» i «sense flama». Moragues ha indicat que l'incendi de Bolulla i Callosa d'en Sarrià està afectant una zona molt agresta, en la qual estan les Fonts de l'Algar, que és «inaccessible i molt abrupta, que dificulta i fa que principalment hàgim de destinar mitjans aeris a l'extinció», ha relatat. A més, ha assenyalat que es tracta d'una zona d'«un gran valor ecològic i natural, un gran patrimoni natural de la província». «Una tragèdia més que hem d'afrontar», ha lamentat.

Així mateix, ha advertit que «segueix fent molta calor» i «poca humitat», que són «condicions adverses en la lluita contra l'incendi», encara que els vents són «més suaus», per la qual cosa cal esperar a l'evolució de la climatologia. A Bolulla hi treballen des de primera hora sis autobombes, vuit vehicles del Consorci provincial de Bombers d'Alacant, quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat i onze mitjans aeris, segons ha ressaltat el 112 de la Generalitat Valenciana en el seu compte de Twitter.


Comentaris

envia el comentari