rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un conductor basc dóna un positiu de 4,75 grams d'alcohol en sang

La premsa francesa parla de 'rècord mundial'
Un control. | Cedida.

 

El diari El Correo es fa ressò de la informació publicada pel diari francès SudOuets, on compte que la Gendarmerie hauria sorprès un conductor ebri que va donar 4,75 grams per litre de sang en l'anàlisi a què va ser sotmès. Portava 240 quilòmetres al volant quan li van donar l'alto i, segons sembla, no sabia ni d'on venia ni on anava. De fet, va ser incapaç de bufar i per això el van portar directament a un hospital proper. Tot això ha succeït en els voltants de Bordeus.

 

Cal tenir en compte que les xifres més altes donades en un control d'alcoholèmia es situen a prop dels 2,88 grams d'alcohol per litre que va donar un conductor a Vitòria el febrer passat. El 2004, un home alemany va fer el que la premsa va considerar el 'rècord a Espanya' amb 4,50 grams d'alcohol per litre, en un control a la província de Tarragona.

 

Segons explica El Correo, l'aterridor cas es va registrar a l'autopista A-89 quan una patrulla va procedir a identificar l'ocupant d'un vehicle estacionat al carril d'emergència a la via que va de Bordeus a Perigueux, a la altura de la localitat de Saint-Seurin-sur-l'Isle. En comprovar l'estat del conductor, que emanava una forta olor a alcohol, els gendarmes van procedir a fer el control d'alcoholèmia però a causa de estat, el conductor va ser incapaç de bufar en la prova d'alè. La policia francesa va traslladar al conductor fins a l'hospital més proper on se li va realitzar una anàlisi de sang revelant un resultat de 4,75 grams d'alcohol per litre de sang.

 

Ara, l'espera el Tribunal Penal de Libourne, on haurà de declarar el proper octubre. De moment se li ha retirat ja el carnet per 6 mesos. Cal tenir en compte que, mèdicament, es considera que una taxa superior als 4 grams comporta una possibilitat real de mort.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris