URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Un estudi a la Xina modificarà els glòbuls blancs per tractar pacients amb càncer

L'assaig l'aplicaran sobre pacients amb càncer de pulmó amb metàstasi i que a més no els hi ha funcionat la quimioteràpia ni la radioteràpia

Possible nou avenç per tractar els pacients amb càncer. Un grup de científics provaran una nova tècnica que consistirà amb la modificació genètica CRISPR per tractar pacients amb càncer de pulmó. Concretament ho faran a l'Hospital de Sichuan el pròxim mes d'agost i serà tota una esperança pels pacients perquè el CRISPR/Cas 9 és una eina que permet modificar el genoma de qualsevol cèl·lula «tallant i enganxant» seqüències d'ADN. L'assaig estarà dirigit per l'oncòleg Lu You i l'aplicaran sobre pacients amb càncer de pulmó amb metàstasi i que a més no els hi ha funcionat la quimioteràpia, la radioteràpia ni cap altre tractament.

Segons 20 minutos, l'estudi consistirà a extraure els limfòcits T, un tipus de glòbuls blancs, de la sang dels pacients i aplicar-li la tecnologia CRISPR/Cas 9 per eliminar un gen que conté la proteïna PD-1. Aquesta s'encarrega d'emetre una resposta immunològica que evita atacs i amenaces sobre altres cèl·lules. D'aquesta manera, després d'extraure aquests limfòcits modificats els retornaran al sistema sanguini amb l'esperança que augmenti la reacció davant les cèl·lules amb càncer.

Els limfòcits T estan implicats en diversos tipus de respostes, la qual cosa indueix a científics com Chan a pensar que la modificació dels gens provoqui una contestació immunològica excessiva i provoqui que les cèl·lules reintroduïdes en el cos ataquin a l'intestí, les glàndules d'adrenalina i altres teixits. A finals d'any, Estats Units té planejat dur a terme un experiment similar parar extreure també la proteïna PD-1 però, aquesta vegada, per mitjà de dues teràpies basades en anticossos.


Comentaris

envia el comentari