Un jove arriba a guanyar 1.500 euros per mostrar com menja

Aquesta és una moda de Corea del Sud i s'anomena 'Mukbang'

Imatge d'un dels vídeos on apareix el jove ensenyant els plats que menja. Foto: Afreeca.tv

Us imagineu que us paguessin per menjar? Sembla impossible, oi? Doncs aquest és un fenomen que té lloc a Corea del Sud. L'extravagant moda es diu Mukbang i consisteix a menjar davant d'una càmera, al més pur estil youtuber. Un dels que guanya més diners és un nen que es diu Kim Sung-jin, també conegut com a Patoo, que pot arribar a ingressar fins a 1.500 dòlars la nit només per sopar davant d'una càmera.

La moda no és nova, ni Kim Sung-jin és l'únic que retransmet els seus àpats. Però crida l'atenció que als seus quinze anys en porti ja quatre ensenyant els seus sopars i comentant-los als que li fan companyia a l'altra banda de la pantalla. El jove s'ha convertit ja en una estrella de la plataforma de vídeo en directe AfreecaTV i són els usuaris d'aquesta aplicació que fan guanyar diners a Patoo. Ells paguen a les seves estrelles favorites pels seus continguts amb una moneda virtual que després pot canviar-se per una moneda de curs legal.

Cada nit, el noi prepara davant de dos monitors, una càmera i un micròfon diversos plats ben plens. En tasta un, un altre, comenta com són de bons, es tira rots, anuncia que ha d'anar al lavabo, a vegades es posa una perruca...i els qui el veuen sopar parlen amb ell a través del xat.

  

El noi va començar a retransmetre els seus sopars perquè a aquella hora estava sol a casa, ja que els seus pares treballaven. De fet, la necessitat de companyia és un dels principals motius que han fet triomfar aquesta moda, com també la possibilitat de gaudir d'un sopar abundant sense ni tan sols haver de tastar-lo. Per això també es coneix la moda Mukbang com a «sopar porno».


Comentaris

envia el comentari