ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Un nord-americà condemnat a pagar 150.000 euros per defensar a la seva parella als Sanfermines

A més també ha estat condemnat a nou mesos de presó per un delicte de lesions. L'agressor sexual, d'origen pamplonés, ha estat condemnat a un any de presó per abús sexual

Imatge d'arxiu dels Sanfermines. Foto: Cedida.

La Secció Primera de l'Audiència de Navarra ha condemnat a un any de presó per un delicte d'abús sexual a un pamplonés que va agafar per la cintura i va intentar besar contra la seva voluntat —en evident estat d'embriaguesa— a una jove nord-americana el 13 de juliol de 2014, al carrer Estafeta de Pamplona. 

La jove estava esperant a la seva parella, que havia anat a córrer la cursa de braus, quan l'home es va llençar a sobre d'ella. Quan la seva parella ho va veure, li va etzibar un cop de puny a la cara, caient al terra i quedant inconscient. Com a conseqüència de l'agressió, el pamplonés va sofrir un traumatisme cranioencefàlic greu, que va requerir una inicial intervenció quirúrgica urgent, i altres dues en dates posteriors, sanant als 249 dies, estant 28 d'ells hospitalitzat i 221 incapacitat per a les seves ocupacions habituals.

A la sentència, que pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, l'Audiència estima que en la conducta del veí de Pamplona, J.M.F.G., de 43 anys, concorre l'atenuant d'embriaguesa, ja que es trobava sota la influència de begudes alcohòliques que havia consumit amb anterioritat. Haurà d'indemnitzar a la víctima amb 3.000 euros en concepte de dany moral.

Per la seva banda, el tribunal aplica al nord-americà, Z.R.B., de 26 anys, l'eximent incompleta de legítima defensa per haver actuat per auxiliar a la seva parella d'una «agressió il·legítima». Haurà d'abonar al perjudicat 91.500 euros —16.500 per les lesions i 75.000 per les seqüeles—, així com 60.430 euros al Servei Navarro de Salut per les despeses de l'assistència mèdica, segons ha informat el TSJN.

A més també ha estat condemnat a 9 mesos de presó per un delicte de lesions. L'agressor pamplonés per la seva banda, ha estat condemnat a un any de presó per l'abús sexual.


Comentaris

envia el comentari