Una circumcisió col·lectiva, reclam turístic a Uganda

La província de Bigisu celebrarà en les properes setmanes un ritual ancestral macabre

Si superen el ritual, són considerats homes. | Voanews.

Una regió d'Uganda, concretament la província de Bigisu celebrarà en les setmanes vinents un ritual ancestral macabre. Aquest consisteix que els anys parells se celebra el ritu aborigen Ingalu quan els habitants del llogaret de Mbale es preparen per rebre a milers de visitants i turistes per veure com un centenar de joves d'entre 16 i 20 anys seran sotmesos en les pròximes setmanes al seccionament dels seus prepucis.

A més, no poden produir gestos ni emetre sons de dolor i tampoc moure's mentre són mutilats sense anestèsia ni analgésics, ja que els que ho aconsegueixen seran considerats 'homes' i rebran determinats premis com ara diners, telèfons mòbils i bestiar. Per a la Junta de Turisme d'Uganda aquest ritual és una de les seves més importants fonts d'ingressis i l'agència de viatges local Mbale Tours ja ha esgotat les reserves de persones que arriben des d'altres parts del país per observar aquest ritual.

La sagnant tradició preveu una afluència de públic de més de 30.000 persones en la celebració que s'allarga tres dies. Entre els visitants es troben persones grans, però també hi van acompanyats de familiars, entre els quals hi ha nens. Tal com explica la información, el ritual es remunta a 200 anys enrere i a més de ser un espectacle de mutilacions també consisteix en una matança de cabres.


Comentaris

envia el comentari