rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Una dona demana el vostre ajut després que AXE «li hagi destrossat la vida»

Ha endegat una campanya a través de Change.org

La jove que demana que AXE l'indemnitzi pels danys rebuts. Foto: Change.org

 

La història de Yaiza Schöme és colpidora. L'any 2013, AXE organitzava un concurs que, com a premi, tenia la visita del guanyador a l'espai, el somni d'aquesta dona des que era nena. S'hi va apuntar i va arribar a la fase final, on competien 20 persones més.Unilever, l'empresa a la qual pertany AXE, muntava el 22 de juny de 2013 una competició a Eivissa on una de les prove, la darrera i més decisiva, era un blob-jump. La prova consisteix a un gran matalàs, on es llencen dues persones a un extrem. A l'altre hi ha un altre concursant, que queda impulsat pel salt dels altres, vola uns metres i cau a l'aigua.

 

En la prova, però, Schöme va quedar greument lesionada. Va saltar el doble del que estava previst (12,5 metres, l'equivalent a cinc pisos) i va topar de cara contra l'aigua, cosa que li va provocar la ruptura de dos ossos de la cara, lesions al coll i als genolls i una incapacitat del 48%. L'organització només li va donar ibuprofens, i ella mateixa es va haver de pagar un taxi cap a l'hospital, on van poder-la tractar i li van salvar un ull on ara té visió doble.

 

La dona denuncia que l'empresa es va saltar les mesures de seguretat de la prova, on hi havia tres saltadors enlloc de dos; no es va il·luminar la zona de l'impacte i es va elevar el matalàs perquè el saltador superés l'altura habitual. A més, segons diu, l'empresa manipulava les alçades de salt que es mostraven a les pantalles de la prova i el vestit de seguretat i el casc no havien estat testats. Un casc que, finalment, no va formar part de la prova per consells externs.

 

El cas és que l'empresa Unilever s'ha desentès del tot de la seva responsabilitat i Yaiza Schöme ha vist com no fructificaven les demandes i querelles imposades contra la companyia. Ara demana el suport ciutadà en una iniciativa a la plataforma Change.org, per fer escoltar el seu missatge.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris