Una estafa d'una aplicació mòbil falsa de Gran Hermano afecta més de 10.000 persones

L'aplicació subscriu l'usuari a un servei de SMS de pagament

Gran Hermano 17. | Telecinco.

 

Gran Hermano ha arribat a la 17a edició i els seus fans continuen buscant informació complementària al programa de televisió. Aprofitant el fenomen imparable de seguidors, ha aparegut una aplicació falsa per a dispositius mòbils anomenada Gran Hermano 17, que subscriu els usuaris a un servei de SMS prèmium, i ja té més de 10.000 instal·lacions.

Es tracta d'una aplicació falsa, disponible a l'aplicació de descàrregues de Google Play Store de manera gratuïta, que demana el número de telèfon per accedir-hi. Una vegada ha aconseguit el número de telèfon, subscriu l'usuari a un servei de SMS prèmium de pagament amb un cost d'1,45 euros el missatge, cosa que pot arribar a traduir-se en més de trenta euros de despesa al mes.

Una vegada més, es recomana als usuaris que prestin especial atenció a l'hora de descarregar aquest tipus d'aplicacions i comprovin que es tracten de serveis oficials i no creats per tercers. En el cas de l'aplicació oficial de Gran Hermano, cal fixar-se que aparegui Mediaset España com a desenvolupador de l'app i les captures de pantalla dins del mercat d'aplicacions mostraran també que es tracta d'una creació de Mediaset, al contrari que en la falsa.


Comentaris

envia el comentari