rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

ÚLTIMA HORA

🔴 Un mort i 4 ferits en un accident múltiple a l'AP-7 a València

Una greu malaltia arriba a Europa des d'Orient Mitjà

La malatia ha arribat a Europa- Foto: Reuters.

 

 

Des de països de l'Orient Mitjà com Jordania, Líban, Yemen i Turiqua s'està expandint la malaltia tropical leishmaniosis. Tal com explica el portal actualidad.rt, aquesta malaltia estava a les regions que es troben sota el control de l'Estat Islàmic, però a causa del conflicte armat amb la mort de metges i hospitals destruïts ha fet aflorar aquest brot.


Els efectes de la malaltia són úlceres a la pell i que cicatritzen espontàniament o inflamacions al fetge, entre altres. Pel que fa a la seva transmissió es produeix per la picada d'un mosquit del gènere Phlebotomus.


Entre els 2000 i 2012 es van detectar només sis casos al Líban, però la situació un any després va ser molt pitjor. Només l'any 2013 van registrar 1.033 casos, un 96% dels quals van afectar els desplaçats sirians, tal com ha explicat el Ministeri de Salut del Líban.


Waleed Al-Salem, un dels autors de l'estudi, realitzat per l'Escola per a les Malalties Tropicals de Liverpool, va explicar a 'Daily Mail' que «la situació és molt greu. La malaltia es va estendre per Síria ràpidament, però també va aconseguir l'Iraq, Líban, Turquia i el sud d'Europa».

 

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris