rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

🚨 L'autòpsia de la nena degollada a Mataró confirma l'assassinat

PREVISIÓ MÉTEO

🌡 Dimarts amb forta calor a l’interior i cels generalment assolellats

Una menor s'aixeca amb múltiples blaus a les cames

A l'hospital li van diagnosticar un malaltia rara
Twitter/UKNewsOne

 

Aquesta és la història de Bo August, una nena anglesa de quatre anys. Era nerviosa i tenia molta vitalitat fins que, un dia, la seva vida va fer un gir de 180 graus. Al febrer de 2015, Bo va tenir la varicel·la i els seus pares, Julia i Dan, van pensar que tot anava bé fins que, un temps després, es van adonar que tenia problemes al caminar.

 

Un matí, la nena es va despertar amb les cames plenes de blaus i els seus pares van córrer a l'hospital. Al centre mèdic li van diagnosticar una malaltia rara: «Porpra fulminant o meningococemia». Es tracta d'un trastorn trombòtic agut —i sovint letal— que es manifesta a través de taques de sang, hematomes i decoloració de la pell a causa dels coàguls de sang que poden acabar amb la vida de qui el pateix en poques hores.

 

Twitter/eHealthyDaily

 

Ràpidament, Bo August va ser traslladada a l'UCI amb el perill, segons el doctor, de poder perdre la vida o d'haver de patir una amputació. La baixada de defenses del cos de la nena després de la varicel·la van fer que es bloquegés el flux de sang. La menor va haver de rebre una dotzena de medicaments diferents, diverses transfusions de plasma i tres empelts de pell. Després de deu setmanes a l'hospital, va haver de tornar a aprendre a caminar de nou però va poder sobreviure a la malaltia. És cert però, que haurà de portar mitjanes de compressió durant un any.

 

Júlia, la mare de Bo, ha fet una crida perquè «vull donar a conèixer aquesta malaltia, és el malson de qualsevol pare sentir que el seu fill pot morir o pot perdre parts del cos per una varicel·la». De fet, la nena torna a estar sana però és important conèixer en el que es pot convertir una «simple i inofensiva» malaltia infantil.

 
Twitter/UKNewsOne
 

Twitter/Cat_Phillips

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris