Una metgessa li fa un tall al cap a un bebè durant una cesària

La mare ha denunciat a l’hospital d’Inverness, a Escòcia

Un recent nascut als braços de la seva mare. | Cedida.

Tal com informa Daily Mirror, Emma Edwards va veure com un dels moments més feliços de la seva vida, com és el naixement d’un fill, es va veure enfosquit per culpa de la cirurgiana. A Escòcia, una metgessa va realitzar un tall al cap d’un bebè mentre li realitzava una cesària. Afortunadament no va anar a majors i la petita està bé, però la mare ja ha denunciat a l’hospital.

La mare de 21 anys no ha dubtat en denunciar de forma pública i judicial. Tot va començar amb el retràs de l’operació, ja que es va haver de posposar quatre dies de la data establerta a causa de la falta de llits i metges al centre hospitalari. Després, lluny de solucionar la pobra atenció sanitària oferta, la jove va denunciar que una metgessa del centre li va fer un tall al cap de la seva filla, Karmen, ja que «no sabia que estava en treball de part» en el moment que anava a donar a llum.

Emma i la seva parella, George McPhee, van explicar que el mateix hospital era qui li havia ofert una data per la cesària, i per això, es van desplaçar fins a Inverness des de la seva casa a Wick, a uns 166 quilòmetres de distància. Allà, van haver d’esperar unes 24 hores, moment en què els encarregats del centre van reprogramar la seva cesària pel dilluns de la setmana vinent. És a dir, van obligar a Emma, a punt de donar a llum, a fer dos cops el viatge de dues hores i mitja. Tot i això, el problema real va arribar el dia de la intervenció quirúrgica. Quan Emma va entrar al quiròfan ja havia trencat la bossa, però la cirurgiana que la va atendre no estava al corrent de l’estat del seu treball de part, tot i que, la pacient la va informar.

«Li vaig dir, però ni em va mirar», explica Emma. Quant va néixer el seu bebè i van veure la important ferida al cap, la van portar d’urgència a la teràpia intensiva a causa del tall que tenia al cap. Després la metgessa va venir a parlar amb ella i li va dir que no sabia que estava en treball de part, però Emma es va fixar en el seu historial clínic i si constava. Per acabar, la jove va haver de tornar a esperar 24 hores més fins que arribes un cirurgià plàstic des d’Aberdeen. Un part molt mal organitzat que ha provocat que el Sistema de Salut Pública d’Escòcia sigui investigat.


Comentaris

envia el comentari