IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una model de prestigi perd la cama per culpa d'un tampó

Lauren Wasser va patir un xoc tòxic que gairebé li provoca la mort

La model Lauren Wasser. Foto: Cedida.

Lauren Wasser, una super model de Califòrnia i resident a Los Angeles, va patir un canvi radical a la seva vida provocat per un simple tampó. L'acumulació d'un bacteri anomenat Estafilococo Aureus que habita de forma natural en la nostra pell, aixelles, vagina, perineu i faringe sense causar infecció, pot acumular-se perillosament quan s'utilitza un tampó molt absorbent, i aquest va ser el cas de Lauren.

La majoria dels ceps del bacteri no produeixen toxines, però algunes sí. Quan existeix una concentració de fluids en un entorn càlid, com el de la vagina, afavoreix el creixement de bacteris i la síntesi de la toxina, que pot arribar a ser fatal. Aquesta concentració s'anomena xoc tòxic, una rara però greu malaltia produïda per aquest bacteri.

Quan estava en el cim de la seva carrera com a model, Lauren va començar a sentir-se molt malament. Es trobava en període de menstruació i va pensar que era normal. L'endemà, va despertar a l'hospital, desorientada, i els metges van comunicar-li que havien d'amputar-li la cama dreta. El motiu, havia patit un xoc tòxic per culpa del seu tampó. Per sort, això no va aturar la carrera de Lauren, que ha seguit endavant amb més forces que mai.


Comentaris

envia el comentari