Una plaga de pallassos «assassins» atemoreix els EUA per gravar vídeos d’humor negre

Els vídeos els pugen a Youtube

Tal com explica El Mundo, tot va començar com una sèrie de bromes per canals de Youtube on apareixien pallassos amb un aspecte sinistre i que es trobaven perpetrant algun tipus de crim violent davant de la mirada dels vianants que desconeixen que es tracta d’una performance. Tot i això, a mesura que aquest tipus de vídeo han anat popularitzant-se, canals de Youtube de tot el món han decidit replicar aquest gènere, arribant a convertir el problema dels pallassos en una vertadera plaga que ha provocat la mobilització de les forces de l’ordre en diverses ciutats dels Estats Units.

Tot i que la figura del pallasso assassí té diverses dècades d’antiguitat al cinema i la literatura, la popularitat d’aquest gènere a Youtube es deu principalment als vídeos del canal DM Pranks, de l’italià Matteo Moroni. Cada un dels vídeos de pallassos assassins que, des de llavors, va penjant al seu canal i ja compta amb més de 50 milions de reproduccions a Youtube i ha marcat una tendència que ha provocat que centenars de canals, amb major o menor destresa a l’hora de recrear els efectes espacials, han decidit copiar aquest format, aconseguint a la vegada milionàries reproduccions de cada vídeo.

Tot i això, en alguns llocs, les imitacions estan arribant massa lluny i la preocupació dels veïns no para de créixer. Als Estats Units, els estats de Carolina del Nord i Carolina del Sud s’enfronten aquest problema i veïns i autoritats s’han vist obligats a prendre cartes en l’assumpte. A l’espera que les autoritats siguin capaces de resoldre el misteri, la ciutadania ha decidit construir mapes de col·laboració on s’informa sobre els albiraments dels pallassos assassins. Una tècnica on els internautes han recorregut en altres ocasions, especialment per posar en el mapa punt de venda de drogues.

D’acord a una recopilació de casos realitzada per Mashable a partir de situar en el mapa i els informes dels diaris locals, el primer albirament d’un d’aquests pallassos va ser a la ciutat de Greenville, a Carolina del Sud. Els informes apunten cap a una «persona sospitosa vestida com un pallasso de circ i la resta pintat» que convidava als nens a un bosc a prop d’una zona d’apartaments. El modus operandi dels pallassos sembla repetir-se, ja que en albiraments posteriors, els informes també apunten cap a una mateixa forma de procedir. Els pallassos es troben en la boga d’un bosc i xiuxiuegen a la gent que passeja, normalment d’edat jove, que s’apropin.

L’aparició dels pallassos sinistres està provocant alts nivells d’alarma social en les zones on han estat vistos. En un intent per calmar a la població, des del Greenville Police Department han assegurat que s’arrestarà de forma immediata a qualsevol persona que vagi vestida de pallasso pels carrers. Tal com senyala Ken Miller, responsable del Greenville Police Department, «és il·legal, és perillós, és inapropiat i està creant a la comunitat una preocupació que ha d’acabar». «Això és una cosa que ens estem prenent molt en serio, especialment perquè les persones vestides de pallasso estan intentant atraure els nens cap al bosc», remarca.


Comentaris

envia el comentari