rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Visita a la Torre Salvana, més coneguda com el Castell de l'Infern

Nombrosos curiosos s'hi acosten buscant experimentar tot tipus de sensacions paranormals, alguns ho han aconseguit i altres no hi volen tornar mai més | Està situada a Santa Coloma de Cervelló i documentada des del 992

 

La Torre Salvana, situada a Santa Coloma de Cervelló, és una antiga fortificació dalt d'un turó documentada des del 992. Es tracta d'una edificació d'estil romànic amb modificacions d'estil gòtic amb aspecte medieval i amb torres de defensa. De fet, des de l'any 1988 està catalogada com Bé d'Interès Cultural. La seva història es relaciona amb el llinatge dels Cervelló. Des del 992 tenia el nom de la Torre d'Eles, en canvi al segle XIV, es referien a ella com la Torre de Cort o de Sacort. L'any 1224, aquest castell va patir danys a conseqüència de les revoltes catalanes. El rei Jaume II va comprar-la el 1297 i el 1390 va ser venuda a la ciutat de Barcelona. El 1716 va ser confiscada per haver donat suport a la causa de l'arxiduc Carles III enfront de Felip V d'Espanya. Des d'aleshores i fins a finals del segle XVIII, el castell Torre Salvana formà part del patrimoni dels marquesos de la Manresana i de Santa Maria de Barberà.

 

A més de la vessant història, l'edifici és conegut pel misteri que guarda i gràcies al qual rep el nom del Castell de l'Infern en honor al qual —diuen— ocorre entre els seus murs. És per aquest motiu que nombrós visitant s'hi acosten a buscar tot tipus de sensacions paranormals, alguns ho ha aconseguit i d'altres han decidit no tornar-hi mai més. Detallen, els qui hi han estat, que és un lloc on es produeixen els fenòmens paranormals més extrems de tota Catalunya, fins i tot superant l'Hospital del Tòrax de Terrassa. S'han arribat a captar inclusions psicofòniques que s'entenen amb total claredat i en català que anaven acompanyades de crits d'ajuda, plors i xisclets. Els qui s'hi han atrevit a entrar asseguren que almenys en una ocasió han notat com algú els agafava i un grup en concret, que realitzava allí la Ouija, va veure com una pedra sortia disparada i a gran velocitat contra ells. En definitiva, són moltes les històries que d'allí s'expliquen i al vídeo podeu veure'n una de ben interessant.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris