rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Revetlla de Sant Joan molt plàcida i sense pluja, a les portes de l’onada de calor

Les vuit sorprenents propietats de l'esperma

Des de suavitzant per la pell fins a tinta invisible, els seus usos van més enllà de la reproducció
Mostra d'esperma. | National geographic

 

El semen humà és una de les substàncies més subestimades pels seus diversos usos o beneficis, a part de la reproducció de la nostra espècie. Segons el portal Pijama Surf, existeixen almenys vuit propietats molt sorprenents d'aquest fluid tan comú.

Suavitzant de pell. El semen conté espermina, un antioxidant que disminueix les arrugues, suavitza la pell i elimina l'acné. Bioforskning, una empresa noruega, ha aconseguit sintetitzar aquest component i l'utilitza com a ingredient de les seves cremes facials.

 

— Ingredient de cuina. Fotie Photenhauer, un conegut cuiner, afirma en el seu llibre Natural Harvest que «el semen no només és nutritiu, sinó que també té una textura meravellosa i propietats culinàries sorprenents. Com els formatges i els vins fins, el sabor del semen és complex i dinàmic». El cuiner reconeix que encara no és un aliment, però que és un «ingredient excitant» que pot fer que teus plats evolucionin.

Pigment. Martin Von Ostrowski, un pintor alemany, va presentar en 2008 una sèrie de pintures fetes amb el seu propi semen, ejaculant més de mil vegades per aconseguir-ho.

 

Tinta invisible. El capità Mansfield Cumming, de la intel·ligència britànica, va investigar i va fer servir esperma per escriure missatges ocults durant la Primera Guerra Mundial. Gràcies a les seves recerques, van descobrir que el semen era capaç de resistir als mètodes usuals del moment per detectar aquests missatges.

 

Antidepressiu per a les dones. Diversos estudis afirmen que el contacte vaginal amb el semen funciona com a antidepressiu. Es tracta d'una reacció hormonal en la qual intervenen components químics com el cortisol, la melatonina o la serotonina, coneguts per ser modificadors de l'estat d'ànim.

 

Control de l'ovulació. La University de Saskatchewan va fer una recerca en la qual va afirmar que el semen afecta zones del cervell femení que controles l'ovulació. Aquesta connexió activa l'hipotàlem i la glàndula pituïtària que anuncia quan els ovaris han de deixar anar un òvul.

 

Evitar les nàusees matutines. Les dones embarassades pateixen sovint nàusees matutines, però Gordon Gallup, un investigador de la Universitat d'Albània, afirma tenir-ne la cura. Segons la seva teoria, durant les primeres setmanes, el cos detecta el material genètic del pare com un agent extern i reacciona amb nàusees i emmalaltint. La seva solució implica generar immunitat ingerint el semen del pare mitjançant el sexe oral. Altres estudis afirmen que ingerir semen disminueix les probabilitats de preeclàmpsia, una complicació de l'embaràs. Encara així, aquestes dues teories estan molt discutides en la comunitat científica.

 

Unitat d'emmagatzematge. Sriram Kosui, un investigador de Harvard, va aconseguir emmagatzemar un petabyte, 1.024 terabytes, en 1,5 mil·ligrams d'ADN, l'equivalent a un mil·límetre cúbic de semen. Per ser conscients de la magnitud de la proesa, Google processa vint petabytes de dades al dia, més o menys el que podríem emmagatzemar en poc més de tres ejaculacions masculines.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris