rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Primer dia d’agost amb alerta a diverses comarques per l’onada de calor

Les temperatures poden fregar els 40º a punts de l’interior i l’episodi s’allargarà fins dimarts amb el punt àlgid el cap de setmana
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

La calor no afluixa i aquest dimecres, primer dia d’agost, tornarem a tenir un dia tòrrid arreu amb l’inici de l’onada de calor que ens afectarà els propers dies. Les temperatures es mantindran similars o pujaran una mica respecte dimarts, dia en què s’han tornat a assolir els 40º a Vinebre, a la Ribera d’Ebre. Alguns termòmetres tornaran a fregar aquests 40º a punts de l’interior i s’han activat alertes en aquest sentit.

 

En general, tindrem una jornada assolellada i d’ambient molt calorós, però a la tarda tornaran a créixer nuvolades a punts de muntanya que deixaran alguns xàfecs i tempestes aïllats al Pirineu i Prepirineu, sense descartar-ne a punts interiors del nord-est.

 

Les restes de núvols d’aquests ruixats s’estendran al vespre per comarques de Girona i de Barcelona, on el cel pot quedar transitòriament mig ennuvolat.   

 

La calor serà ja molt intensa aquest dimecres | Arxiu

 

Diverses comarques en alerta per l’inici de l’onada de calor

L’onada de calor ja es començarà a manifestar aquest dimecres amb temperatures que es mouran entre els 33º i els 38º a gran part del país, arribant inclús als 39º o 40º a punts de Ponent o de les Terres de l’Ebre.

 

En canvi, a la costa i al Pirineu les temperatures seran tan sols un pèl més baixes, amb entre 29º i 34º i molta xafogor al litoral. De fet, tornarà a ser una nit de mal dormir a tota la franja costanera, però també a més zones del país on no es baixarà dels 20º.

 

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta groga per temperatures màximes extremes a les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Pla de l’Estany, Gironès, Selva, Osona, Moianès, els dos Vallesos, Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Bages.

 

A més, també hi ha un avís per possibles tempestes de tarda localment intenses a punts de l’Alt Empordà, Garrotxa, Ripollès i la Cerdanya.

 

Mapa d'avisos per aquest dimecres | Meteocat

 

La calor encara ha de tocar sostre

L’onada de calor comença a arribar aquest dimecres, però no serà fins divendres i el cap de setmana quan tindrem el punt àlgid d’aquest episodi amb valors molt tòrrids a tot el país. I és que la massa d’aire africà no ens afectarà de ple, però ens farà tenir les temperatures més elevades del que portem d’estiu.

 

La pitjor part se l’endurà el centre i oest de la península ibèrica, on es poden rondar els 45º en alguns punts. La calor sembla que començarà a recular a partir de dimarts, tot i que no està clar quan tornarem a recuperar les temperatures normals per l’època.