rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

La calor es manté sense grans canvis aquest dimecres

Les tempestes de tarda cauran a més zones i les temperatures no experimentaran grans daltabaixos fins el cap de setmana, quan pujaran encara més
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

Pocs canvis aquest dimecres pel que fa a la calor. Les temperatures no experimentaran grans canvis i es mantindran molt altes arreu amb ambient molt calorós al centre del dia, xafogor pesada a la costa i nits tropicals al sud i al litoral, on hi podran haver alguns núvols baixos.

 

No obstant, les tempestes de tarda cauran a més indrets que no pas dimarts. Avui han caigut a molts pocs llocs, però han deixat una dada molt aïllada de 33 litres a la Vall d'en Bas, a la Garrotxa, o prop de 15 a Olot.

 

La inestabilitat augmentarà per l’aproximació d’una bossa d’aire fred instal·lada a l’Atlàntic. Això farà que els ruixats de tarda segueixin caient al Pirineu, Prepirineu i a l’interior del quadrat nord-est, però també podran aparèixer xàfecs puntualment a zones del prelitoral, de l’interior i als Ports, sense descartar-ne en altres punts propers.

 

A més, a partir de la tarda i vespre arribaran ruixats per Ponent i pel sud del país que poden caure a les comarques de Lleida i de Tarragona amb el pas de les hores. En conjunt, aquestes precipitacions seran poc importants, però localment pot caure alguna tempesta. 

 

El sol dominarà a gran part del país sobretot al matí | Roger Pinart

 

Avisos per onada de calor i tempestes intenses

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actius alguns avisos per onada de calor davant la possibilitat que es continuïn superant les temperatures normals per l’època de forma continuada.  

 

D’aquesta manera, el Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell i les Garrigues estan en alerta groga per onada de calor, ja que s’hi poden tornar a assolir els 37º o 38º com ve passant des de fa uns dies. A la resta del país, s’esperen màximes entre els 31º i els 36º en general. Tot plegat, però, amb temperatures gens excepcionals.

 

Les properes nits continuaran sent molt pesades a la costa on les mínimes es continuaran movent entre els 22º i els 25º. També pot costar dormir a punts del prelitoral i del sud del país. La xafogor al litoral serà destacable.

 

Pel que fa a les tempestes de tarda, el SMC té activats avisos gros per xàfec localment forts i acompanyats de calamarsa a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, la Selva, Berguedà i Osona.

 

Mapa d'avisos per onada de calor i tempestes intenses per aquest dimecres | Meteocat

 

 

El pic de calor encara ha d’arribar

La calor d’aquests dies està sent intensa però no és ni de bon tros excepcional, raó per la qual no hi ha activada l’alerta per onada de calor a la majoria del país. Les temperatures es mantindran sense grans canvis o recularan tan sols una mica fins divendres. A partir de llavors i durant el cap de setmana, tindrem el pic de la calorada amb termòmetres que tocaran sostre.

 

A Ponent i a la vall de l’Ebre es podran fregar o assolir els 40º, a l’interior es superaran els 35º en moltes ocasions i a la costa també es quedaran pel damunt dels 30º. Tot plegat ho haurem d’anar seguint amb molta atenció.