Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dijous s’imposa l’ambient assolellat a Catalunya

A la matinada podria seguir plovent al litoral nord-est però al llarg del matí s’obriran grans clarianes i dominarà el sol la resta de dia excepte al Pirineu occidental que estarà molt ennuvolat al vespre
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

Aquest dijous superarem el dimecres ennuvolat i tempestuós amb una nova jornada notablement assolellada i càlida. De matinada la nuvolositat es trencarà i es concentrarà progressivament a la part central del litoral i prelitoral, i a punts del vessant nord del Pirineu.

 

Les pluges del dimecres s’escamparan mar endins i durant la matinada deixarà de ploure al litoral i prelitoral central i nord.

 

Cel radiant i lluminós bona part del dia a molts punts de Catalunya

Al matí guanyarem cel blau i radiant o poc ennuvolat, farà un sol ben maco si bé a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu, Prepirineu i punts del nord-est; a banda també es podrien formar bancs de núvols baixos al litoral i prelitoral central i sud de la Costa Brava.

 

A última hora de la tarda no es descarten alguns plugims febles a la cara nord del Pirineu. Pel que fa a les temperatures, la mínima serà semblant a la de dimecres, excepte punts de l'Empordà i de les Terres de l'Ebre on pujarà entre lleugerament i moderadament. La màxima notablement càlida.

Esplèndida posta de sol sobre el Montseny | Carles Illa

 

Temperatures altes i ambient càlid com el dimarts

Rondaran les mínimes entre els 11º i 16º al Pirineu i Prepirineu, entre els 14º i 19º a la depressió Central i prelitoral, i entre els 17º i 22º al litoral. Per la seva banda, la màxima serà una mica més alta i voltarà entre els 26º i 31º generalment, tret de ponent i vall de l'Ebre on pujaran fins els 33º.

 

Dijous tornarà a bufar tramuntana a l'Alt Empordà, amb alguns cops forts al nord de la comarca. També bufarà el mestral amb certa intensitat, fins a migdia, a la vall de l'Ebre.

 

Temps força bo divendres i dissabte

El temps es mantindrà bo i amb temperatures a l’alça lleugerament fins a la tarda de dissabte quan poden reaparèixer els ruixats.

 

Alguns models indiquen que tornarà a formar-se una borrasca al sud d’Andalusia que enviaria precipitacions a la costa i l’interior de les regions mediterrànies i a casa nostra, quedaríem al marge fins a les últimes hores de dissabte.

 

El diumenge podria ploure feblement al litoral i prelitoral sud però el cel estaria molt ennuvolat part del dia. Caldrà seguir l’evolució dels mapes del temps els dies vinents per acabar de confirmar-ho.

Comentaris