TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Diverses persones desaparegudes a Tarragona pels forts aiguats

Força sol i calor moderada aquest dimecres festiu

Durant la propera nit poden escapar-se gotellades en trams de la costa, on demà encara quedaran alguns núvols baixos
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

El temps continuarà molt tranquil i plàcid aquest dimecres 15 d’agost festiu arreu. En general farà sol amb calor moderada arreu, tot i que els núvols baixos seran presents de matinada i al matí entre les comarques de Barcelona i Girona, i pot caure alguna gotellada o ruixat feble en trams de la costa. Poca cosa tot plegat, que serà història al matí.

 

Els núvols baixos costaners aniran a menys, tot i que en alguns punts no acabaran de desaparèixer, cosa que, no obstant, no impedirà gaudir del sol a la majoria de comarques. A la tarda i vespre podrien tornar a augmentar aquests núvols a la Costa Daurada sense més conseqüències. A les Terres de l’Ebre arribaran bandes de núvols des de ponent a partir del vespre.  

 

A partir de migdia, també creixeran nuvolades a punts de muntanya que, a tot estirar, poden deixar alguna gotellada o ruixat molt aïllat a l’interior de Girona o a l’extrem nord de la Catalunya Central. Coses poc importants que no impediran a molts pobles gaudir d’aquest dia de festa, ja que el 15 d’agost és la jornada amb més festes majors de l’any a Catalunya.

 

Pel que fa al vent, la tramuntana continuarà bufant a l’Empordà amb alguns cops forts fins a primera hora de la tarda, moment a partir del qual anirà a la baixa fins a desaparèixer. Per la seva banda, fins a mig matí el mestral també bufarà a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona.

 

El sol dominarà a gran part del país amb alguns núvols entre Barcelona i Girona | Arxiu

 

Calor moderada amb temperatures frenades

Si fem una ullada a les temperatures, seguirem amb la calor moderada i a ratlla a tot el país, tot i que l’ambient serà en general d’estiu però sense grans sobresalts. Els termòmetres pujaran una mica en general, tot i que baixaran entre la costa de Tarragona i la de Barcelona.

 

En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre els 28º i els 33º, inclús un pèl més altes a Ponent. No obstant, al Pirineu i a la majoria del litoral es quedaran entre els 25º i els 30º. Pel que fa a les mínimes, es situaran per sota dels 20º a l’interior amb fresca, però lleugerament pel damunt al litoral. En els trams on hi hagi núvols, la xafogor s’incrementarà.

 

Propers dies més moguts

De cara a les properes jornades, sembla que el temps es vol tornar a embolicar una mica. L’arribada d’una altra petita bossa d’aire una mica més fred en alçada farà que entre dijous i divendres hi hagi xàfecs i tempestes a moltes comarques. Les temperatures baixaran una mica, però el cap de setmana pinta molt més estable amb força sol. La calor més intenses tornaria la propera setmana.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris