ARA MATEIX:

🔴 Continua tallada l'AP-7 a la Jonquera en sentit Barcelona

No marxa el temps mogut amb núvols, clarianes i xàfecs aquest dilluns

El matí continuarà mig o força ennuvolat a la costa però sense ploure gaire i a la tarda tornen els ruixats a punts de muntanya i del litoral de forma irregular
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

 

El dilluns tornarà a fer una jornada de temps incert, variable i fins i tot una mica boig, com porta fent tot el cap de setmana passat. No hem pogut deixar el paraigües a casa en tot el dia i demà també recomanem no oblidar-lo a prendre'l a primera hora del matí.

 

Malgrat el territori català es situa en una àrea de altes pressions anticiclòniques, el vent d’origen marítim ennuvola el litoral i prelitoral i fa que el temps no sigui tan assolellat com ens agradaria però tampoc plou massa.

 

Tarda plujosa al Pirineu i en alguns punts del litoral

Aquesta tendència es repetirà demà dilluns al matí. A l’oest, a les comarques de Lleida, és on s’espera un temps més assolellat. A la tarda en aquestes zones menys ennuvolades creixeran núvols de tempesta i són molt probables que els ruixats afectin els relleus muntanyosos del nord i les terres prelitoral del centre i sud de Catalunya. A l’extrem sud podran persistir tota la jornada.

 

A partir del migdia s'esperen ruixats a altres punts de Catalunya, perquè que és possible l'arribada de precipitacions d'est a oest del país. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta. S'acumularan quantitats de precipitació poc importants.

Un matí més, cel força ennuvolat a primeres hores del matí | Carles Illa

 

Menys ambient estiuenc on es mantinguin els núvols

La temperatura mínima serà igual que diumenge, mentre que la màxima es mantindrà igual o baixarà una mica. Les mínimes voltaran entre 12 i 17º al Pirineu i Prepirineu, entre 15º i 20º a la depressió Central i prelitoral, i entre 17º i 22º al litoral.  Ambient agradable, on farà més calor serà a l’oest, a Ponent i interior de les terres de l’Ebre on localment arribaran 32º. A la resta, entre els 25º i els 30º.

 

La previsió del temps per als propers dies

Dimarts i dimecres es manté la constant dels últims dies i preveiem amb certa incertesa que els matins seran mig ennuvolats amb clarianes assolellades, però es podria repetir algun ruixat passatger prop de la costa. A la tarda es reactivaran els ruixats i tempestes a l’interior i al Pirineu.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris