rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Quasi tot Catalunya en alerta per calor extrema aquest dijous

Les temperatures pujaran encara una mica més amb valors que rondaran els 40º a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

 

La calor segueix imparable aquest dijous i encara s’accentuarà una mica més amb una un ambient extremadament calorós arreu. De fet, pràcticament tot Catalunya es troba en alerta per l’onada de calor amb avisos taronja a nombroses comarques.

 

La massa d’aire molt càlid d’origen africà entrarà ja de ple a la península ibèrica amb calor extremadament intensa a tot el sud-est peninsular. A Catalunya, l’onada de calor farà pujar els termòmetres encara més dijous i inclús una mica més els pròxims dies.

 

A Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es preveuen temperatures màximes al voltant dels 40º, inclús superant aquesta xifra de forma puntual, com ja va passar dimarts a Vinebre, a la Ribera d’Ebre.

 

Pel que fa a l’estat del cel, en general farà sol amb tan sols algunes nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a diferència de dimecres, només s’espera que deixin xàfecs a punts del Pirineu de forma aïllada, principalment al de Girona, així com a l’interior del quadrat nord-est.

 

Alerta generalitzada per temperatures extremes

La calor serà extrema aquest dijous | Arxiu

 

La calor serà insuportable aquest dijous, especialment a l’interior i al prelitoral, on la majoria de màximes es mouran entre els 35º i 39º. A més, a Ponent i a la vall de l’Ebre es poden assolir o superar els 40º amb un ambient asfixiant. A la costa, els termòmetres marcaran entre 30º i 35º, temperatures extremes per la zona.

 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos de color taronja per temperatures màximes extremes a moltes comarques per tot el territori, mentre que la resta, excepte les del Pirineu i Prepirineu, es troben en alerta groga.

 

Les comarques en alerta taronja són totes les de Tarragona, pla de Lleida, Solsonès, Garraf, Anoia, Alt Penedès, Gironès, Pla de l’Estany, Baix Empordà, la Selva i l’Alt Empordà.

 

Pel que fa a les nits, continuaran sent de molt mal dormir a prop de la costa amb mínimes al voltant dels 25º o inclús pel damunt. A més, gran part de l’interior també es quedarà pel damunt dels 20º, amb l’excepció del Pirineu on hi farà més fresca.

 

Mapa d'avisos per calor extrema aquest dijous | Meteocat

 

 

La calor intensa es manté els propers dies

De cara als següents dies, seguirem encara unes quantes jornades amb aquesta calor. Entre divendres i el camp de setmana, les temperatures es mantindran similars o pujaran un pèl més. Sembla que tindrem més intervals de núvols, cosa que faria que les nits fossin especialment caloroses. Haurem d’esperar a mitjans de la setmana vinent per respirar una mica.