CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La calor toca sostre aquest divendres amb fins a 39º a Ponent

Les temperatures pujaran encara una mica més a Lleida i a la vall de l’Ebre amb xafogor intensa a la costa
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

  

Després d’un dijous tòrrid d'entrada a l'estiu que s’ha convertit en el dia més càlid del que portem d’any, ja que s’han assolit fins a 37º a Aitona i Vinebre, 36º a Lleida ciutat o a Gimenells, el pic de calor arriba al seu màxim aquest divendres.

 

A gran part del país les temperatures ja no pujaran més, però a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre tocaran sostre amb termòmetres que poden assolir els 38º o 39º. Un ambient extremadament càlid que també es traduirà amb forta xafogor a la costa.

 

Pel que fa a l’estat del cel, estarà serè en general, però a partir del migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya que poden deixar algun ruixat al Pirineu o al nord de la Catalunya Central, com ja ha passat aquest dijous.

El sol i la calor tornaran a ser els grans protagonistes | Xavi Cabo

 

Calor extrema a Ponent i a l’Ebre

Les temperatures assoliran el seu màxim del que portem d’any aquest divendres, amb una calor asfixiant a Ponent i a la Vall de l’Ebre. En aquests punts, les màximes es mouran entre els 35º i els 39º.

 

Per aquesta raó, el Servei de Meteorologia de Catalunya (SMC) ha activat avisos per temperatures màximes extremes a les comarques de la Noguera, el Segrià, el Pla d’Urgell, les Garrigues i la Ribera d’Ebre.

 

A la resta de comarques interiors i prelitorals, els termòmetres es mouran entre els 31º i els 36º, mentre que en alguns trams de la costa es podran tornar a assolir o superar lleugerament els 30º amb una forta sensació e xafogor que pot arribar a superar els 35º.

Mapes de temperatures previstes a les 15:00h d'aquest divendres i els avisos per calor | Meteocat

 

Revetlla de Sant Joan amb temperatures a la baixa

El temps per la revetlla de Sant Joan serà molt plàcid | Arxiu

 

Pel que fa al cap de setmana de la revetlla de Sant Joan, sembla que seguirem amb la mateixa tònica de sol i calor a tot el país, però les temperatures baixaran cada dia un parell de graus. Malgrat això, l’ambient seguirà sent càlid, sobretot a l’interior, i aquest descens tindrà continuïtat la setmana que ve. Tan sols cauran alguns xàfecs de tarda a prop del Pirineu.

 

Consulteu aquí la previsió completa per la revetlla de Sant Joan.

❗Notícia en ampliació. La redacció de CatalunyaDiari.cat està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.