Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

MÉTEO

🌧 DISSABTE: Gran part de Catalunya en alerta taronja o roja per pluges torrencials

Cap de setmana de tranquil·litat, amb sol i calor moderada, ideal per gaudir de l’aire lliure

El sol serà el clar dominador del cap de setmana, amb un lleu ascens dels termòmetres, però amb calor moderada i suportable. De cara el diumenge a la tarda, arribaran alguns canvis
Sol seguirà durant els pròxims dies | Arxiu

 

Aquesta passada matinada del dijous, s’ha presentat moguda amb ruixats, tempestes i algunes gotellades que han afectat el litoral, sobretot del Tarragonès i del Baix Penedès, deixant fins a 18 l/m2 a Torredembarra, dels quals n'han caigut 2,4 en un sol minut, gairebé 7 l/m2 al Vendrell, i algunes altres gotellades com a Roda de Berà, acompanyat, tot plegat, amb un bon nombre de llamps i trons.

 

 

Són situacions complicades de gestionar i de predir. Els models no s’acaben de posar d’acord, ja que la línia entre que plogui al mar o a terra és molt fina, tot depèn de fenòmens molt locals que, en la majoria de les situacions, els models no són capaços de recollir amb fiabilitat i precisió. Tant pot ser que en una actualització marquin que caurà un aiguat a Torredembarra, per exemple, com a la següent actualització fan desaparèixer la precipitació i la col·loquen tota sobre el mar.

 

I és el que acaba passant en la majoria de casos reals. Els vents locals acaben determinant si la pluja afectarà alguna població o quedarà restringida al mar. A més, són situacions on, en poca estona, poden caure quantitats molt importants de precipitació. Així doncs, fa que sigui doblement difícil gestionar-ho, ja que per una banda són casos difícils de concretar i precisar, però que a la vegada, si passen, poden generar situacions complicades o amb moltes incidències, com és el cas de fa poc amb Vilanova i la Geltrú.

 

 

En tot cas, aquest dijous, a partir de les primeres hores del matí, la nuvolositat ha minvat ràpidament, però també s’han anat formant nuvolades a punts de muntanya del país, sobretot al prelitoral, on fins i tot han descarregat algun ruixat. Les temperatures, en ascens arreu, encara s’han mantingut moderades, amb la calor a ratlla, a l’espera que s’incrementi de cara el cap de setmana.

 

Divendres, sol i més calor

La jornada de divendres es preveu amb més tranquil·litat, i és que la inestabilitat que ha deixat ruixats a la nit i durant el migdia d’aquest dijous, se’n va per donar pas a un temps més estable. El dia tornarà a anar acompanyat per un temps assolellat, amb el permís d’alguns núvols matiners a la Costa Brava. Al centre de la jornada, tan sols creixeran alguns núvols a zones de muntanya de Catalunya, com són el Pirineu, el Prepirineu i el prelitoral, de moment, sense pluja.

 

Mapa de la previsió per aquest divendres | CATALUNYA MÉTEO

 

La temperatura serà una mica més alta, recuperant, cada cop, valors més propis per l’època de l’any. La màxima, per tant, se situarà entre els 26º i 31º al litoral, al Prepirineu i al Pirineu, mentre que a la resta es mouran entre els 29º i 34º. Les mínimes es mantindran sense grans canvis, amb una nit que es podrà descansar novament, amb valors que quedaran entre els 19º i 24º al litoral i entre els 14º i 20º a la resta, puntualment més baixes a les valls del Pirineu.

 

Cap de setmana amb pocs canvis importants

S’espera un cap de setmana assolellat a totes les comarques, amb l’arribada d’alguns canvis a partir de la tarda del diumenge. Així doncs, el panorama serà de cel serè arreu i alguns núvols alts i prims durant diumenge. També podran formar-se alguns núvols d’evolució durant la tarda de dissabte al Pirineu, sense pluja. De cara el diumenge, però, les nuvolades en aquest sector a la tarda seran més abundants i gruixudes, amb algunes pluges que, de moment, semblen poc importants.

 

Mapa de la previsió per aquest cap de setmana | CATALUNYA MÉTEO

 

Les temperatures seran més altes els pròxims dies, sense patir cap calorada. Els termòmetres arribaran a valors normals, amb calor moderada i suportable a l’interior de Catalunya. S’esperen temperatures que es mouran entre els 31º i 34º a l’interior del país, essent les més altes a Ponent i Vall de l’Ebre. A la costa quedaran entre els 28º i el 31º, amb xafogor també moderada. Les mínimes, també seran una mica més altes, però es podrà descansar bé arreu.

 

També et pot interessar...

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris