rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

Alerta taronja en algunes comarques per les intenses tempestes de tarda

Els xàfecs cauran amb especial força entre Girona i el nord de Barcelona i a la resta del país dominarà el sol amb més calor
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

ACTUALITZACIÓ: 24/07/18 | 14.00h  

La situació meteorològica per aquest dimarts empitjora en algunes comarques del quadrat nord-est de Catalunya. Les tempestes de tarda previstes poden ser fortes a l'interior de Girona i al nord de Barcelona, amb forts patacs d'aigua com els que cauen en aquests moments al Pirineu acompanyats de calamarsa o pedra. 

 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha elevat l'alerta per fortes pluges aquesta tarda del color groc al taronja a les comarques del Gironès, la Selva, Osona, el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Ripollès. 

 

Mapa d'avisos per tempestes intenses aquest dimarts | Meteocat

 

També es manté l'avís groc per aquestes pluges al Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès, mentre que també s'ha estès aquesta alerta a les comarques del Vallès Oriental i al Baix i Alt Empordà, ja que les precipitacions poden arribar a la mateixa costa gironina, tot i que de forma més feble. També hi haurà tempestes a la resta del Pirineu i Prepirineu.

 

De fet, a hores d'ara cauen ja tempeste smolt intenses i acompanyades de pedra entre el Ripollès i la Garrotxa, així com en altres punts del Pirineu i Prepirineu. Aquesta és la imatge que mostrava el radar meteorològic del Meteocat poc després de les 14:00h:

 

 

A la resta del país, seguirà fent sol en general amb creixement de nuvolades a punts de muntanya, especialment al prelitoral, que, a tot estirar, poden deixar algun ruixat més dispers a l'interior. La calor serà intensa, sobretot a Ponent, amb xafogor a la costa.  

 

 

NOTÍCIA: 23/07/18

El temps es torna a complicar una mica aquest dimarts a la tarda en alguns punts de la meitat nord després d’un dilluns molt tranquil a nivell meteorològic. La inestabilitat anirà a més amb ruixats i tempestes en algunes comarques, tot i que el sol dominarà a gran part del país.

 

Al matí farà sol arreu amb tan sols alguns intervals de núvols baixos en trams de la costa, sobretot entre Barcelona i Tarragona, i en fondalades interiors que aniran a menys. Serà a partir de migdia i tarda quan les nuvolades creixeran amb força i deixaran xàfecs localment intensos a punts de la meitat nord, especialment a l'interior de Girona, Pirineu, Prepirineu i nord de la Catalunya.

 

Sembla que la resta del país, incloent la costa de Barcelona i Tarragona, quedaria al marge d’aquesta situació, tot i que creixeran nuvolades també a punts del prelitoral i no es descarta també algun xàfec més dispers en aquestes zones i en altres de l’interior.

 

El sol dominarà a molts punts tot i les tempestes de tarda | Imma Vilavella

 

Alerta per xàfecs localment intensos

Els xàfecs més destacats els esperem a l’interior de les comarques de Girona, nord de la Catalunya Central, zona del Montseny, Pirineu i Prepirineu. En aquests punts, les tempestes poden anar acompanyades de calamars i fort aparat elèctric, deixant alguns aiguats. Les precipitacions poden arribar també més debilitades a la costa gironina.

 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per tempestes fortes a les comarques del Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva, la Garrotxa, el Ripollès, Osona, el Bages, el Solsonès, el Berguedà i el Moianès.

 

Mapa d'avisos per tempestes intenses aquest dimarts | Meteocat

 

Més calor amb més de 35º a Ponent

Les temperatures encara pujaran més aquest dimarts amb la majoria de màximes entre els 28º i els 33º, un pèl més baixes al Pirineu i en trams de la costa. No obstant, els termòmetres pujaran amb ganes a Ponent, o es poden superar els 35º. El garbí bufarà moderat a la façana litoral de la meitat nord a la tarda.

 

La propera matinada, els termòmetres també quedaran més alts després que la nit de diumenge a dilluns l’ambient fos fresc a molts punts de l’interior, inclús a punts puntuals de la costa, sobretot allà on va ploure. La xafogor s’accentuarà al litoral.

 

Següents dies

De cara a la resta de setmana, els ruixats i les tempestes de tarda deixaran d’afectar tantes comarques i es concentraran a punts del Pirineu i Prepirineu, sense descartar que, de manera puntual, afectin zones properes. En general farà sol els propers dies amb temperatures que aniran recuperant-se, situació que sembla que també es mantindrà de cara al cap de setmana.