rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

Dimecres amb menys tempestes, sol i calor intensa

Encara cauran xàfecs de tarda al nord de Catalunya que seran menys intensos i extensos. Les temperatures superaran els 35º a Ponent amb ambient de ple estiu arreu
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

Les tempestes tan intenses que hem tingut aquest dimarts al nord del país i que han deixat intenses pedregades no s’han de repetir dimecres. Si que s’esperen xàfecs i algunes tamborinades al nord, principalment al Pirineu, però no seran ni molt menys tan intenses i extenses con les d’avui.

 

En conjunt, el sol dominarà arreu amb temperatures que es mantindran més o menys similar. Calor intensa arreu amb nits de mal dormir a prop de la costa, on hi farà una intensa xafogor. En general, la majoria de màximes es mouran entre els 31º i els 36º amb ambient especialment càlid a Ponent, vall de l’Ebre i a l’Empordà. Temperatures lleugerament per sota dels 30º al litoral i al Pirineu.

 

Pel que fa a l’estat del cel, al matí hi haurà alguns intervals de núvols al litoral de Barcelona i Tarragona, així com en altres punts de les Terres de l’Ebre i en fondalades interiors on hagi plogut aquest dimarts. A partir del migdia, creixeran nuvolades a punts de muntanya, especialment del nord del país.

 

El sol dominarà a gran part del país amb calor | Roger Pinart

 

 

Ruixats de tarda menys extensos

Pel que fa als xàfecs de tarda que esperem dimecres, no seran tan importants com els que hem tingut dimarts. De fet, cauran principalment al Pirineu, localment acompanyats de calamarsa. Alguns d’ells poden arribar també a punts del Prepirineu, nord de les comarques de Barcelona i interior de les de Girona, en principi de caràcter més feble.

 

Els ruixats i les tempestes es concentraran més al Pirineu | Rosa Tantiñà

 

Propers dies

De cara a les properes jornades, sembla que seguirem amb la mateixa tònica de ruixats de tarda al voltant del Pirineu menys importants que els de dimarts. En general farà sol amb temperatures que encara poden pujar una mica més fins el cap de setmana.

 

Temps estable a gran part del país el que resta de setmana amb calor intensa, xafogor marcada al litoral, on costarà dormir, i tan sols alguns núvols baixos matinals en trams de la costa i nuvolades de tarda en punts de muntanya.