EN DIRECTE

⚠ Alerta màxima a Catalunya pel fort temporal de vent

ÚLTIMA HORA

⚫️ Troben dues nenes mortes a casa seva a Girona

La temperatura continua baixant per Sant Esteve

L’ambient a migdia serà una mica menys suau. Més núvols baixos a prop de la costa de la meitat sud i boires encara més persistents a Ponent i Catalunya Central
Mapa de previsió per aquest Sant Esteve | Catalunya Méteo

 

El temps continua donant símptomes que, poc a poc, vol anar cap a un ambient més d’hivern i deixar enrere els valors atípicament alts de les últimes jornades. Malgrat que seguim sota els efectes de l’anticicló, les temperatures, que ja han començat a baixar aquest dimarts de Nadal, continuaran en lleu descens per Sant Esteve.

 

Pel que fa a l’estat del cel, els núvols baixos seran encara més presents a punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, també a més comarques del centre i sud de Catalunya. A la resta, més sol amb bandes de núvols alts i prims i boires a l’interior que es faran més extenses i poden ser persistents a Ponent, però també a la Catalunya Central amb fred de cru hivern. No s’esperen precipitacions enlloc, si bé hi haurà plugims en zones amb boira.

 

El temps continuarà molt tranquil aquest dimecres | Magda Bustos

 

Ambient menys suau a migdia

Malgrat que no serà un descens ni molt menys notable, els termòmetres poc a poc aniran baixant cada dia una mica més, incloent aquest dimecres de Sant Esteve. Les màximes es mouran entre els 11º i 16º al litoral i prelitoral, però seran més baixes en zones interiors i del Pirineu i clarament molt fredes a les zones amb boira.

 

Les mínimes es mantindran similars. Només glaçarà tímidament a zones de l’interior i del Pirineu, on hi haurà inversió tèrmica amb força més fred a les valls que a l’alta muntanya. A la costa la nit serà menys freda amb molts valors entre els 6º i els 11º.

 

Tornant poc a poc cap a l’hivern

De cara a la resta de la setmana, sembla que els termòmetres volen anar tornant poc a poc als valors normals per l’època i deixar enrere els fins a 20º d’aquests darrers dies en alguns punts. En general, continuarà el sol amb els núvols prims, alguns núvols baixos i les boires a l’interior. No obstant, les fredorades i les pluges sembla que no ens visitaran fins l’any 2019.