rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Dissabte de ple estiu però amb baixada dels termòmetres en general

L’excepció la trobarem al sud del país on la calor encara s’intensificarà més amb sol i no s’esperen grans canvis de cara a diumenge
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Divendres hem tingut el dia més tòrrid de la setmana amb temperatures molt altes arreu coincidint amb l’eclipsi de lluna del vespre. Els termòmetres, però, baixaran aquest dissabte i, malgrat que farà calor amb molts valors al voltant dels 35º a l’interior, no serà tant extrema com la de divendres i dijous. Tot i així, la nit tornarà a ser de molt mal dormir a prop de la costa.

 

L’excepció la trobarem al sud de Lleida i de Tarragona, on les temperatures encara pujaran un pèl més i tocaran sostre en aquesta zona. Hi ha avisos activats en aquest sentit a diverses comarques. Diumenge la situació es mantindrà més o menys similar, amb descens de les temperatures al sud.

 

En general, tindrem un cap de setmana de ple estiu amb tan sols algunes bandes de núvols alts i prims passatgeres i algun núvol baix en trams de la costa, sobretot a primera i última hora. També creixeran nuvolades al Pirineu i zones properes que, a tot estirar, deixaran algun ruixat feble i aïllat.

 

L'ambient de ple estiu continuarà arreu | Roger Pinart

 

Quin temps tindrem aquesta nit d’eclipsi?

En general, la previsió meteorològica per aquesta nit és molt bona per poder veure l’eclipsi de lluna. El cel estarà força serè amb tan sols el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims i alguns núvols baixos en trams de la costa, especialment a la de Tarragona, que, de manera puntual, poden fer la guitza. Temperatura càlida, ideal per estar a l’aire lliure.

 

Calor intensa al sud del país

Pel que fa a la calor, baixarà moderadament arreu, si bé a Girona pot ser un descens acusat. En general, la majoria de màximes seran entre 1 i 3 graus més baixes i es mouran entre els 30º i 35º, si bé al litoral, on hi farà xafogor, i al Pirineu es quedaran lleugerament per sota dels 30º en moltes ocasions.

 

No obstant, els termòmetres pujaran al sud del país, especialment a la vall de l’Ebre, on aquests dies la calor encara no havia tocat sostre. A la meitat sud de Tarragona i al Segrià, la majoria de màximes es mouran entre els 33º i els 38º amb un ambient molt calorós.

 

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos de color groc per calor molt intensa a les comarques del Segrià, el Baix Camp, el Priorat, la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Baix Ebre.

 

Mapa d'avisos per calor aquest dissabte | Meteocat

 

Diumenge sense grans canvis

De cara a diumenge, tindrem una situació molt similar amb calor de ple estiu i sol arreu. Les temperatures baixaran al sud del país després de la calorada de dissabte i pujaran una mica a la resta. La propera setmana estarà marcada pel temps de canícula i una nova pujada dels termòmetres.