rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

Dimarts de temps tranquil amb més calor i encara alguns núvols baixos a la costa

La xafogor serà marcada al litoral amb una nit de mal dormir en alguns punts i no s’esperen xàfecs de tarda
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

Després d’un dilluns en el que hem tingut alguns xàfecs i tempestes molt localitzats a punts interiors de Barcelona i Girona, aquest dimarts pràcticament no es veurà ploure enlloc i les temperatures encara pujaran més amb una forta sensació de xafogor a la costa.

 

De fet, al litoral hi tornaran a aparèixer intervals de núvols baixos, sobretot entre Barcelona i Tarragona. Hi seran presents a primera i última hora de la jornada, essent més trencats al centre del dia. No es descarta que alguns d’ells s’endinsin fins al prelitoral o, inclús, a l’interior, com ja ha passat aquest dilluns.

 

A la tarda, creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya que, en general, seran inofensives i no deixaran precipitacions. A tot estirar, no es descarta algun ruixat feble i aïllat al Pirineu i al nord de Ponent.

Temperatures amunt i nit de mal dormir a la costa

El sol dominarà aquest dimarts amb alguns núvols baixos en trams de la costa | Alfons Puertas

 

Pel que fa a les temperatures, encara pujaran una mica més en general aquets dimarts amb la majoria de màximes entre els 28º i 33º. No obstant, els termòmetres s’enfilaran més al Pla de Lleida i interior de les Terres de l’Ebre i del nord-est, on les màximes es mouran entre els 31º i els 36º amb un ambient de ple estiu.

 

La xafogor continuarà sent molt intensa al litoral i prelitoral a causa de l’elevada humitat. Aquest fet, juntament amb la presència de núvols baixos, farà que la nit pugui ser de molt mal dormir en alguns trams costaners.

Baixada de temperatures a la vista

Si ens fixem en els propers dies, dimecres encara tindrem una situació molt semblant amb temperatures una mica més altes inclús. No obstant, a partir de dijous i durant els següents dies, entrarà aire més fresc que farà baixar els termòmetres i augmentaran els ruixats de tarda, principalment al Pirineu i al nord de la Catalunya Central.