TENS TELEGRAM?

🔴Rep cada dia la previsió del temps, CLICA AQUÍ!

Força sol amb vent fort fins a migdia aquest dimecres

Les ventades es deixaran sentir amb ganes al prelitoral de Barcelona i Tarragona, Altiplà Central i Costa Daurada. A partir de la tarda arribaran més núvols per Ponent
Mapa de la previsió per aquest dimecres | CatalunyaMeteo

 

El temps continua molt canviant aquest dimecres després d'un dimarts amb moltes nuvolades amençadores i quatre gotes. Seguirem amb els corrents atlàntics i durant gran part del dia tindrem força sol en general i vent intens fins a migdia a diversos punts, mentre que a la tarda anirà arribant un front que anirà carregant el cel de núvols per Ponent. L’ambient continuarà sent hivernal.

 

Pel que fa al vent, serà intens de matinada i fins a migdia a diversos punts del centre i sud de Catalunya, així com als cims del Pirineu. No es descarta alguna ràfega al voltant dels 90 km/h. Les ventades es deixaran sentir sobretot al prelitoral de Barcelona i Tarragona, Costa Daurada i Altiplà Central.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta en aquest sentit durant el matí a les comarques pirinenques, al Segrià, a les comarques interiors de Catalunya com el Bages i l’Anoia, a tota la demarcació de Tarragona i al sud de Barcelona como el Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès.

Mapa d'avisos per fort vent per aquest dimecres | Meteocat

 

Cel blau radiant bona part del dia

S'espera un dimecres molt assolellat amb un matí ventós i podria tornar a aparèixer algún núvol lenticular | @piliriuss

 

El sol serà el gran protagonista al cel d’aquest dimecres però hi haurà alguns intervals de núvols al nord de Catalunya i en alguns trams de la costa, mentre que a la cara nord del Pirineu hi haurà molts núvols amb encara alguns ruixats de neu, sobretot al matí, tot i que seran més febles. El SMC alerta de nevades una mica significatives a la Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça.

Mapa d'avisos per nevades a la cara nord del Pirineu aquest dimecres | Meteocat

 

La nuvolositat s’estendrà al vespre per tot el territori d’oest a est i a última hora ja poden caure xàfecs per Ponent i Pirineu de Lleida, arribant de nit a més punts del país.

 

Temperatures una mica més altes amb ambient d’hivern

Pel que fa a les temperatures, pujaran lleugerament amb ambient fred de ple hivern a tot Catalunya. De fet, la majoria de màximes es mouran entre els 11º i 16º al litoral i prelitoral, entre 5º i 10 a l’interior i per sota a zones del Pirineu, especialment a la cara nord on encara hi pot nevar. Les mínimes també seran semblants amb glaçades poc intenses i extenses a l’interior, amb valors més alts allà on bufi el vent.

 

A l’espera de més precipitacions i fred

No caldrà esperar molt perquè ens torni a arribar un nou front. La matinada de dijous a divendres arribaran noves precipitacions a qualsevol punt del país, tot i que en general seran poc importants i disperses, amb neu, de nou, al Pirineu. Després de la pluja, les temperatures iniciaran un descens marcat amb fred de cru hivern que s’estendrà de cara al cap de setmana.