Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dijous radiant amb més calor a l’espera d’un cap de setmana estiuenc

Les temperatures iniciaran una pujada que es notarà especialment a l’interior i nord de Catalunya amb més de 30º entre dissabte i l’inici de la propera setmana
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

L’estiu es va apropant i, coincidint amb els primers dies de juny, arribaran les temperatures més càlides del que portem d’any. La calor començarà a notar-se dijous, quan ja pujaran els termòmetres a gran part de Catalunya, després d'un dimecres en què els termòmetres encara s'han contingut. Però serà sobretot el cap de setmana i l’inici de la propera setmana quan s’assoliran o els superaran els 30º a molts punts de l’interior. Tot plegat amb un cel radiant.

 

De moment, dijous gaudirem de sol a gran part de Catalunya durant tot el dia, però tornaran a aparèixer alguns núvols baixos i nuvolades de tarda entre Barcelona i Girona que, a diferència de dies enrere, no deixaran precipitacions, sense descartar alguna gotellada molt puntual. Tot i la bonança i la previsió de calor dels propers dies, aquest dimecres encara hi ha hagut una enfarinada a les cotes altes del Pallars Sobirà que ha deixat un paisatge blanc que acabarà desapareixent aquests dies. 

 

Imatge de l'enfarinada d'aquest dimecres a les cotes altes del Pallars Sobirà | Ramon Baylina

 

També hi haurà alguns núvols baixos matinals i boirines a l’interior a primera hora que acabaran marxant. Hi haurà algunes bandes de núvols alts i prims inofensius. La tramuntana bufarà encara al nord de l’Alt Empordà a primera hora, però acabarà desapareixent.

 

Les temperatures comencen a pujar amb ganes

Aquest dijous ja tindrem un ascens notori de les temperatures, amb la majoria de màximes entre els 23º i 28º, si bé a Ponent i a la vall de l’Ebre ja es poden assolir els 30º. Al Pirineu i al litoral l’ambient també serà més càlid amb entre 20º i 25º. L'excepció la trobarem al Camp de Tarragona, on el vent marítim encara mantindrà les màximes a ratlla. 

 

La calor diürna també vindrà acompanyada d’una pujada de les temperatures mínimes, que se situaran entre els 11º i 16º al litoral i a les Terres de l’Ebre, de 8º a 13º al prelitoral i de 6º a 11º a moltes zones interiors, localment més altes. Els punts més freds els seguirem trobant al Pirineu.

 

El sol continuarà lluint arreu amb més calor | Àngel Galán

 

Calor estiuenca a partir del cap de setmana

L’ascens de temperatures es consolidarà els següents dies, amb la previsió que pel cap de setmana i l’inici de la propera setmana tinguem ambient estiuenc amb la majoria de màximes entre els 25º i 30º, però a zones de l’interior i del prelitoral es poden superar aquestes xifres, sense descartar fregar els 35º a Ponent. Calor de ple estiu que tan sols quedarà més frenada a zones properes a la costa per efecte de la marinada, ja que l’aigua del mar encara està fresca. El sol dominarà arreu sense xàfecs.

 

També et pot interessar...

 

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris