rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

Segueix la calor i la xafogor aquest dimecres a l’espera d’alguns canvis a partir de dijous

Les temperatures continuaran altes amb un ambient molt pesat a la costa on hi continuaran havent núvols baixos
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

Aquest dimecres seguirem amb la mateixa tònica de temps dels últims dies. El sol i la calor seguiran dominant arreu amb temperatures que es mantindran altes sense canvis. La xafogor serà molt intensa a la costa on, de nou, la nit tornarà a ser de mal dormir per l’elevada humitat i la presència de núvols baixos.

 

De fet, aquesta nuvolositat també serà present a primera i última hora del dia al prelitoral i a punts de l’interior, dissipant-se amb el pas de les hores. La darrera nit ja hem tingut moltes mínimes tropicals entre els 22º i els 25º a gran part del litoral, cosa que es tornarà a repetir.

 

A partir de dijous, tindrem alguns canvis amb l’entrada de la tramuntana, la baixada d’un parell de graus dels termòmetres i l’augment dels ruixats de tarda.

 

Pel que fa als xàfecs, aquest dimecres creixeran nuvolades a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran alguna gotellada a l’interior del nord-est. No obstant, al vespre arribaran tempestes a les comarques del nord de Lleida, principalment al Pirineu, que localment poden ser intenses.

Temperatures pel damunt dels 30º arreu i dels 35º a Ponent

El sol seguirà dominant a gran part del país | Arxiu

 

La calor seguirà sent intensa a tot el país aquest dimecres amb la majoria de temperatures màximes entre els 30º i els 34º. Inclús a la costa es rondaran els 30º, amb una sensació de xafogor de fins a 35º o, inclús, pel damunt d’aquesta xifra que també es deixarà sentir a altres zones interiors.

 

Com ja ha passat aquesta setmana, les temperatures més altes es registraran a Ponent i a la vall de l’Ebre, on es poden assolir xifres de fins a 37º de forma puntual. També pujarà amb ganes una jornada més el termòmetre a l’interior i prelitoral de Barcelona i Girona.

Canvis a partir de dijous

De cara a dijous, entrarà la tramuntana a l’Empordà. Aquest canvi farà baixar una mica les temperatures, un parell de graus en general entre dijous i divendres. No serà una refrescada ja que seguirà fent calor, però els termòmetres poden baixar de forma més clara al Pirineu i Prepirineu, amb un descens de fins a 5 graus.

 

Pel que fa a la inestabilitat, els ruixats guanyaran terreny. Dijous i divendres poden caure xàfecs poc importants al nord-est i al Pirineu, sense descartar-los a altres punts de l’interior, així com plugims arran de costa. El cap de setmana s’entreveu una mica més mogut a l’interior i al Pirineu, però sense grans complicacions. Ho anirem seguint.