rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

L'emblemàtica Torre Eiffel, desallotjada

Molt menys fred de nit amb força sol dimarts tret d’alguns xàfecs al nord

Les temperatures pujaran clarament, tant les màximes com les mínimes. Fins a migdia plourà a la Vall d’Aran i caurà algun ruixat a la resta del Pirineu i a l’Alt Empordà
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

Aquest dimarts la notícia serà, sens dubte, la temperatura, ja que pujarà clarament de nit, quan l’ascens pot ser acusat. Les glaçades desapareixeran de pràcticament tot el territori i de dia també farà menys fred. Tot plegat amb el pas d’un front de nit i al matí que no comportarà moltes complicacions.

 

Pel que fa a l’estat del cel, el pas del front nocturn portarà més intervals de núvols arreu, sobretot alts i prims, cosa que impedirà que els termòmetres baixin de nit. Fins a migdia poden caure alguns xàfecs a la Vall d’Aran, així com alguns de més dèbils a la resta del Pirineu i a l’Alt Empordà. A partir del matí, tan sols quedaran intervals de núvols a punts del nord-est i al Pirineu, amb sol que dominarà en general amb ambient més agradable.

 

El sol dominarà en general aquest dimarts amb més intervals de núvols al nord | Miguel Ángel Ciudad

 

Temperatures clarament més altes de nit

L’ascens de les temperatures mínimes serà força destacat i no glaçarà a pràcticament enlloc després d’un dilluns al matí gèlid a gran part de Catalunya amb valors que han baixat dels -5º a punts de l’interior i del prelitoral i que han rondat els -15º de forma puntual als cims del Pirineu.

 

La presència de núvols de nit farà que els termòmetres no puguin baixar i les mínimes es moguin entre els 0º i els 5º en general, mentre que al litoral estaran entre els 5º i els 10º. De dia també farà menys fred i moltes màximes es situaran entre els 13º i 17º a la costa i prelitoral i entre 10º i 15º a la resta. El vent encara bufarà una mica a l’Alt Empordà i Terres de l’Ebre.

 

Setmana de temps molt tranquil

De cara a la resta de la setmana, hi haurà pocs canvis amb sol que dominarà en general, tan sols alguns núvols prims, i temperatures que remuntaran poc a poc. No hi ha cap situació complicada a mig termini, cosa que fa pensar en un període llarg d’anticicló que s’allargarà ben bé fins a l’inici de la propera setmana com a mínim.

 

Comentaris