rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

Divendres amb restes de núvols al nord, més sol a la resta i menys ruixats de tarda

Les temperatures començaran a pujar una mica més a l’espera de l’onada de calor que ens ha d’afectar la setmana que ve
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Els petits canvis en el temps d’aquest dijous ens han portat un ambient més agradable, tot i que ha seguit fent calor, i alguns ruixats dispersos bàsicament a les comarques de Girona que han deixat fins a 20 litres per metre quadrat a Fornells de la Selva. De cara a divendres, encara es mantindrà aquesta situació d’impàs abans de la gran calorada.

 

Tindrem una jornada de sol i núvols al Pirineu i entre les comarques de Barcelona i Girona, però tan sols cauran alguns xàfecs febles i aïllats a la serralada pirinenca o, a tot estirar, a prop de la Serralada Transversal o del Montseny. Poca cosa tot plegat, amb creixement de nuvolades en altres punts de muntanya.

 

A la resta del país, s’espera una jornada assolellada, si bé a la tarda arribaran bandes de núvols per Ponent i les Terres de l’Ebre que poden deixar el cel variable o enteranyinat. Pel que fa a les temperatures, pujaran tan sols una mica, mentre que la tramuntana seguirà bufant durant tot el dia a l’Empordà i el mestral desapareixerà a migdia de l’Ebre.  

Temperatures frenades a l’espera que pugin més el cap de setmana

El sol dominarà a gran part del país aquest divendres | Xavi Cabo

 

Aquest divendres, les temperatures es mantindran molt normals per l’època amb calor moderada. En general, les màximes es mouran entre els 29º i els 34º, més baixes inclús al litoral i al Pirineu. La nit també serà més fresca, però en trams de la costa pot seguir sent de mal dormir perquè no es baixarà dels 22º en molts casos.

 

De cara al cap de setmana, les temperatures tendiran a pujar encara més dia rere dia, arribant al diumenge amb una calor intensa. La majoria de màximes es mouran entre els 30º i els 35º, mentre que a Ponent i a la vall de l’Ebre es podran assolir els 36º o 37º.

A l’espera de l’onada de calor

Totes les mirades les tenim posades a la setmana vinent, quan esperem la que podria ser la primera onada de calor de l’estiu a Catalunya. Si els mapes no canvien, a mitjans de setmana podríem tenir fins a 40º a punts de l’interior.