TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🚨 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Els CDR convoquen una nova mobilització per avui

Baixen més les temperatures amb un ambient de tardor aquest dissabte

Durant la matinada acabarà de creuar una cua de front i les pluges seran molt minses al Pirineu. La posició de l’anticicló continuarà enviant ventades al nord i al terç sud
Mapa de la previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

La situació de bonança meteorològica no s’aixecarà del país aquest cap de setmana. Aquest divendres s'han arribat als 20º a l'extrem sud i els 18º a litoral de Girona. Tot i que els models indiquen més moviment perquè la falca anticiclònica que es troba situada a Catalunya ens envia vents del nord-oest més freds, no es veuen precipitacions generals fins la setmana que ve. L’ambient recuperarà aquest dissabte la temperatura de tardor i de cara a la nit a diumenge podrà glaçar a molts llocs de les muntanyes pirinenques i l’interior català.

 

Fora d’aquesta baixada més destacable de la temperatura, el vent continuarà bufant fort a les cotes altes del Pirineu, a l’Alt Empordà, al Baix Camp, Tarragonès, sud de Barcelona i a les Terres de l’Ebre. Però disminuirà la força al llarg de la tarda. Per aquest motiu el SMC manté activat l’avís groc per ventades al terç sud i mala mar a l’Empordà.

 

Cel clars gran part del dia, excepte als sectors habituals de boira

Cel rogenc, pluja o vent. Fortes ventades aquest dissabte al Pirineu, a l'Empordà i a la meitat sud | Alfons Puertas

 

Esperem un dissabte força assolellat a bona part de Catalunya, es formaran de matinada i al matí núvols baixos a la depressió central, a valls del Pirineu i Prepirineu, a l'interior de la serralada prelitoral sud, i al nord del litoral i prelitoral central i al sud de la Costa Brava.

 

A més, la visibilitat continuarà reduïda per bancs de boira i boirina a planes i fondalades de l'interior, així com a l'interior de la serralada prelitoral sud. A causa del vent, les boires al pla de Lleida i a conques prepirinenques no seran tan intenses com aquests dies i fins i tot podran no formar-se. En canvi, a les terres protegides del vent el mar de núvols serà persistent.

 

A la cara nord del Pirineu, el cel estarà cobert al llarg del matí i migdia, trencant-se els núvols a la tarda. De matinada és probable alguna precipitació feble i aïllada, i la cota de neu passarà dels 1.500 als 1.200 metres. Farà fred a les cotes mitjanes i altes per produir neu artificial a les estacions d’esquí. Per altra banda, al nord del litoral i prelitoral central i sud de la Costa Brava podria escapar-se alguna gota fins a mig matí.

 

Jornada fresca de tardor aquest dissabte

Pel que fa a la temperatura mínima i màxima serà similar o lleugerament més baixa, excepte al terç sud i a Ponent on la mínima pujarà lleugerament o moderadament per efectes del vent. Màximes inferiors als 18º a la costa i per sota els 10º al terç nord. I el vent pot assolir cops de més de 100 km/h la primera meitat del dia. Precaució a les zones que hem anomenat.

Mapa d'avisos per ventades molt fortes el matí de dissabte | Meteocat

 

Pocs canvis el diumenge i la primera meitat de la setmana

Diumenge arribarà una altre cua de front amb pocs efectes al territori excepte que durà algunes nevades a la cara nord del Pirineu i més vent. Les temperatures pujaran i tornarà un ambient primaveral amb sol a la costa i prelitoral i boires a l’interior que poden ser persistents.

Posteriorment, guanyaria terreny a casa nostra el fred de l’interior d’Europa i tornaríem a valors habituals per les dates, algunes nuvolades d’evolució frontal al litoral central o dins el mar i afluixarà el vent. No veiem precipitacions destacables fins la segona meitat de las setmana que ve i tot i així és una predicció poc fiable.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris