Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Els aiguats i tempestes que ja han deixat 60 l/m² i els primers problemes

Empitjoren les alertes per fortes pluges a partir de la tarda d'aquest dimarts

Les precipitacions més importants cauran fins el matí de dimecres entre Barcelona i Girona on es poden acumular més de 100 l/m2
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

ACTUALITZACIÓ: 09/10/18 | 14:30h

Després d'un matí de dimarts molt mogut amb llamps i trons a prop de la costa, especialment a la ciutat de Barcelona on una forta tempesta ha deixat fins a 90 l/m2, el plat fort de la pertorbació arriba aquesta tarda i vespre. Les pluges més extenses afectaran principalment les comarques de Girona i Barcelona amb registres que poden superar localment els 100 l/m2 en tot l'episodi, sense descartar arribar molt puntualment als 150 l/m2. La resta de Catalunya quedarà més al marge de la situació, tot i que també hi podrà ploure localment amb ganes, especialment al Prepirineu i a prop de la costa. 

 

Les precipitacions arribaran a partir d'aquesta mateixa tarda a les comarques de Girona i s'aniran estenent cap a Barcelona. Al llarg de la nit, matinada i fins demà al matí, plourà amb moltes ganes en aquests punts, mentre que la situació anirà millorant a partir de dimecres al migdia. La pluja entrarà de mar cap a terra impulsada per vents forts de llevant i xaloc que alteraran l'estat del mar amb onades que poden superar els 2,5 metres d'altura en alguns trams costaners. Es preveu que pugui ploure molt en alguns punts i acumular quantitats importants d'aigua, raó per la qual les alertes del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han empitjorat.  

 

La pluja pot causar inundacions | Catalunya Méteo

 

En aquest sentit, l'alerta per forts patacs d'aigua fins aquesta matinada ha passat de color groc a taronja a les comarques del Vallès Oriental, Maresme, Selva, Gironès, Pla de l'Estany i l'Alt i el Baix Empordà. Aquests nivell d'alerta s'estén de matinada a tot el litoral i prelitoral de Barcelona i nord de Tarragona. Els avisos de color groc afecten també més comarques, afectant totes les de Barcelona, quasi totes les tarragonines i les Garrigues. 

 

També hi ha una alerta per acumulació de fins a 100 l/m2 o més en tan sols 24 hores. L'avís és de color taronja a les comarques de la Selva, Alt Empordà, Garrotxa i Ripollès, mentre que és de color groc al Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, els dos Vallesos, Osona, Gironès, Pla de l'estany i Baix Empordà. Dimecres també hi ha avisos per mala mar, mentre que Protecció Civil manté activa la prealerta del Pla Inuncat. 

 

Mapa d'avisos per aquest dimarts | Meteocat

 

 

Mapa d'avisos per aquest dimecres | Meteocat

 

NOTÍCIA: 08/10/18 | 17:30h

El temps seguirà ben mogut i canviant aquest dimarts. De fet, l’embossament d’aire fred ens acompanyarà fins dimecres i pot deixar pluges abundants en alguns punts de Catalunya. De moment, durant la propera nit i fins a primera hora del matí s’esperen xàfecs a la costa que poden arribar a més comarques. Al llarg del dia tindrem una treva, però a última hora les precipitacions aniran a més.

 

Els xàfecs que poden caure fins a mig matí poden ser localment intensos i anar acompanyats de tempesta, especialment entre el sud de la Costa Brava i el camp de Tarragona. Al centre del dia hi haurà clarianes combinades amb intervals de núvols, mentre que a partir de la tarda la nuvolositat anirà a més, alhora que s’intensificarà el vent de xaloc i llevant a la costa.

 

Durant el vespre i nit ja poden caure precipitacions entre Girona i Barcelona que aniran entrant de mar cap a terra i que fins dimecres al matí poden ser continuades i abundants en alguns punts.

 

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica aquest dimarts. Màximes entre els 19º i 24º en general, mentre que les mínimes es mouran la majoria entre els 9º  14º, més baixes a punts interiors i de muntanya i més altes a molts trams de la costa, sobretot per la presencia de núvols.

 

Dimarts de temps molt canviant | Xavi Cabo

 

Alertes activades per pluja

Fins a mig matí de dimarts, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té actives alertes de color groc per xàfecs localment intensos a totes les comarques del litoral i prelitoral, excepte les del sud de Tarragona. De cara a la tarda, aquests avisos es mantenen i s’estenen fins a totes les comarques de Girona i les de l’est de Barcelona.

 

A més, el SMC ha activat una alerta per acumulació de pluja molt abundant en 24 hores, és a dir, fins dimecres. Les comarques del Vallès Oriental, la Selva, Gironès, Pla de l’Estany, Garrotxa, Ripollès, Osona i Alt Empordà poden registrar de forma local fins a 100 l/m2 en tot l’episodi, segons avisa el Meteocat, raó per la qual Protecció Civil té activada la prealerta del Pla Inuncat.

 

Mapa d'avisos per pluja per aquest dimarts | Meteocat

 

La pluja continua fins dimecres

El temps continuarà mogut fins dimecres, dia en el que, fins a migdia, pot ploure molt en alguns punts, especialment a Girona i nord de Barcelona. Tot plegat amb vent arran de costa i molt mala mar. Durant la tarda, l’embossament d’aire fred s’anirà enretirant amb un temps que anirà millorant i dijous ja tindreu una situació molt més tranquil·la.  

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris