rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dilluns força assolellat però amb ambient fresc

A la tarda cauran alguns xàfecs poc importants a punts de muntanya, Les temperatures seran baixes per l’època i les màximes es mouran entre els 18º i els 23º en general
El sol s'imposarà a gran part del país aquest dilluns | Xavi Segura

 

La inestabilitat ens donarà una treva aquest dilluns. El dia serà força assolellat en conjunt, tret del Pirineu i Prepirineu de Lleida on els intervals núvols persistiran. L’ambient serà clarament fresc amb temperatures per sota de la mitjana.

 

 

A la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran algun xàfecs aïllat i, en general, feble. Els ruixats poden aparèixer bàsicament a zones del Pirineu, Prepirineu, dels Ports i del prelitoral.

Res de calor

L’embossament d’aire fred ja afecta de ple tot Catalunya i això ho notarem aquest dilluns amb les temperatures. Tindrem valors per sota de la mitjana per l’època i, en general, les màximes es mouran tan sols entre els 13º i els 18º. Només es fregaran o s’assoliran els 20º a prop de la costa.

 

 

Les mínimes també seran fresques o fredes en general, i la majoria d’elles es situaran clarament per sota dels 10º amb alguna gelada a les cotes altes del Pirineu.

 

 

A més, el Mestral bufarà a primera hora a les Terres de l’Ebre i al camp de Tarragona. El vent del nord reapareixerà als dos extrems del país al final de la jornada.

Pocs núvols

En general, el cel estarà entre serè o poc ennuvolat a la majoria de comarques, si bé creuaran bandes de núvols alts i prims. A la tarda augmentarà la nuvolositat en molts punts de muntanya, mentre que al Pirineu de Lleida el dia serà variable o mig ennuvolat.

 

Dimarts més inestable

La inestabilitat vol tornar a augmentar de cara a dimarts. A partir del migdia i sobretot a la tarda, els xàfecs i les tempestes tornarien al Pirineu, Catalunya Central i moltes zones de muntanya. Unes precipitacions que podrien tornar a anar acompanyades de calamarsa.

 

 

A partir de dimecres, el temps sembla que es vol estabilitzar i les temperatures s’aniran recuperant poc a poc fins a tornar als valors normals per l’època.

Comentaris