Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Torra contraataca a la Fiscalia amb una nova pancarta

ÚLTIMA HORA

Brians ratifica el tercer grau a Oriol Pujol

Després de les tempestes, dimecres de sol però amb vent en algunes comarques

El mestral i la tramuntana es deixaran sentir a la meitat sud, a Ponent i a l’Empordà amb temperatures amunt
Dimecres assolellat arreu amb temperatures cap amunt | Xavi Segura

 

 

Aquest dimecres tindrem un canvi radical del temps i tornarà l’ambient assolellat a tot el país però amb vent a algunes comarques. Tot plegat després de les tempestes que hem tingut aquest Primer de Maig i que ens han deixat autèntics patacs d’aigua i calamarsades.

 

 

Destaquen els 63 litres del barri del Raval de Barcelona, els 29 de Viladecans, els 25 de Cerdanyola del Vallès, els 20 del Prat de Llobregat o els 19 de Riudoms. Els xàfecs s’han concentrat sobretot a l’interior i centre de Catalunya i al camp de Tarragona, on en general molts municipis han registrat entre 5 i 15 litres per metre quadrat.

 

Sol i vent

El protagonista de la jornada serà també el vent, que es deixarà sentir a moltes comarques. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís a l’Alt Empordà, ja que es podrien assolir ratxes de més de 100 quilòmetres per hora.  

El mestral i la tramuntana bufaran amb ganes durant tot el dia i es deixaran sentir no només a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà, sinó que també a pràcticament totes les comarques de Tarragona, sud de Barcelona, Ponent, zones elevades de l’interior i cims del Pirineu. A la tarda, arribaran bandes de núvols alts i prims per Ponent.

Vent reescalfat

El vent de mestral arribarà reescalfat a la costa de Tarragona i del sud de Barcelona. Això fa pensar que les temperatures màximes poden ser entre 6 i 7 graus més elevades en aquestes zones en comparació amb dimarts.

 

 

A la resta del país, els termòmetres també començaran a recuperar-se després del sotrac que han patit aquest pont de maig. En general, les temperatures diürnes seran entre 3 i 5 graus més altes. No obstant, de nit encara farà fred a l’interior i al Pirineu.

 

 

Més bonança

Aquesta setmana pinta molt més tranquil·la que no pas els últims dies. En conjunt, farà sol arreu amb el permís del pas d’algunes bandes de núvols alts i prims, bancs de boira matinals a l’interior i algunes nuvolades d’evolució diürna a punts de muntanya que localment podrien deixar algun xàfec aïllat.

 

 

Pel que fa a les temperatures, cada dia pujaran una mica més. De cara a dijous i divendres, l’ambient tornarà a ser agradable o càlid a gran part del país.