Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Un conductor xoca contra una parada de bus a Sabadell i mata una dona de 86 anys

ÚLTIMA HORA

Mor el pilot d'una avioneta en estavellar-se a l'aeròdrom de l'Anoia

Dimecres calorós amb més xàfecs de tarda

Els ruixats cauran al voltant del Pirineu i els núvols aniran a més arreu a la tarda

 

 

La calor encara es resisteix a marxar de casa nostra. Aquest dimecres seguirem amb la mateixa tònica dels últims dies ja que estarà marcat per l'ambient calorós a migdia i un sol que dominarà ben bé fins a primera hora de la tarda a gran part del territori. A partir de llavors, arribaran bandes de núvols alts i prims que circularan de sud a nord i que amb el pas de les hores es deixaran veure a totes les comarques.

 

A més, els xàfecs de tarda agafaran una mica més d'empenta i podran caure a qualsevol punt del Pirineu i Prepirineu, especialment al de Girona, i també poden arribar a zones del nord de la Catalunya Central i de l'Alt Empordà. Una situació típicament primaveral que sembla que tindrà continuïtat els propers dies.

 

Pluja de fang

Localment, els xàfecs de tarda al voltant del Pirineu poden anar acompanyats de tempesta i d'aparat elèctric, però sobretot de fang a causa de la pols en suspensió que tenim aquests dies a tot el territori. La contaminació retinguda en l'ambient per culpa de l'anticicló i les partícules de sorra en alçada arrossegades pel vent del sud des del desert africà seran els culpables que en algunes comarques quedi tot ben brut després dels ruixats.

 

Descens del termòmetre a la vista

Durant el segon tram de la setmana, les temperatures iniciaran un lent però progressiu descens. Aquest dijous i divendres, les màximes ja quedaran un o dos graus més frenades, cosa que a gran part del país encara no es notarà de forma clara. Però a partir de diumenge, la baixada tèrmica serà més marcada per l'arribada d'un embossament d'aire fred que també farà que el temps sigui més inestable arreu.