rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dissabte variable amb alguns ruixats i més fresca

La tongada més extensa de precipitacions arribarà durant la matinada i matí de diumenge
Dissabte variable amb alguns xàfecs i més fresca | Xavi Segura

 

 

El temps estarà mogut aquest cap de setmana. Després dels primers xàfecs intensos del divendres, aquest dissabte quedarà un dia variable amb sol i núvols que podran deixar alguns ruixats molt dispersos i febles a qualsevol punt del país i en qualsevol moment del dia.

 

 

Els més probables s’esperen al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Lleida, i a la zona dels Ports. En aquests punts no es descarta alguna tempesta de tarda que localment serà intensa i acompanyada de calamarsa.

Descens del termòmetre

El que més notarem aquest dissabte serà la refrescada general de l’ambient. Els termòmetres baixaran entre 2 i 4 graus en general i la majoria de màximes es situaran entre els 18º i els 23º a la majoria de comarques, si bé a Ponent es podrien enfilar encara fins els 25º.

 

 

El descens de les temperatures serà més evident al final del dia, ja que l’aire fred anirà entrant poc a poc a les cotes més altes del territori. A més, el vent es reforçarà en trams del litoral i pot bufar amb alguna ratxa moderada o puntualment forta a la Costa Brava de cara a la tarda.

Més pluja

La tongada més extensa i important de precipitacions no arribarà fins ben bé la matinada i matí de diumenge. L’embossament d’aire fred se’ns tirarà llavors al damunt i vindrà precedit per una línia de ruixats i tempestes que podran caure a qualsevol punt del país.

 

 

No obstant, els xàfecs més importants s’esperen a les comarques del Pirineu i del Prepirineu, així com a la Catalunya Central, Barcelona i Girona, on es podrien acumular puntualment entre 15 i 20 litres per metre quadrat.

 

Pont primaveral

La resta de dies s’entreveuen típicament primaverals, si bé les temperatures es situaran possiblement per sota de les normals per l’època amb molts valors rondant els 15º o 16º a migdia. Dilluns, però, sembla que tindrem un dia força tranquil amb sol a gran part del país.

 

 

De cara a dimarts podria arribar una nova línia frontal que ens portaria més precipitacions, tot i que aquest extrem s’haurà d’anar concretant al llarg dels propers dies.

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

📷 Consulta la previsió del temps en imatges a Catalunya al nostre Instagram. Segueix-nos!

Comentaris