rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

Diumenge mogut amb més xàfecs a molts punts

Al matí cauran ruixats a la meitat est i les tempestes de tarda tornaran a moltes comarques. Els xàfecs més importants cauran al prelitoral, interior i Pirineu
Mapa de previsió per aquest diumenge | Xavi Segura

 

En la línia del temps que hem tingut aquest dissabte, la primavera seguirà en plena efervescència aquest diumenge. El sol, els núvols, els ruixats i tempestes i, en conjunt, la variabilitat, continuaran sent els ingredients d’aquets últim dia del cap de setmana.

 

 

Serà un dia molt variable, amb força núvols al matí a la meitat est. En aquests punts, cauran fins al migdia o primera hora de la tarda ruixats febles i dispersos. A la resta, hi haurà més estones de sol fins a migdia però amb nuvolades que tornaran a créixer a partir de llavors.

 

 

Les zones amb més probabilitat de xàfecs i tempestes de tarda seran el Prepirineu, la Catalunya Central i el prelitoral. No es descarten també a punts del litoral, bàsicament de Tarragona i Barcelona.

 

 

Les tempestes poden caure localment amb intensitat i anar acompanyades de calamarsa. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alguns avisos en aquest sentit a comarques interiors.   

L’ascens de la temperatura no s’atura

Pel que a les temperatures, l’ambient serà molt agradable a migdia amb temperatures màximes que, en general, es mouran entre els 21º i els 26º. No obstant, a Ponent i a les Terres de l’Ebre es poden assolir o superar aquestes xifres amb sensació de calor.

 

 

Pel que fa a les mínimes, els termòmetres podran inclús pujar una mica més, tot i que la majoria de valors es mouran entre els 10º i els 15º. Arran de costa, les temperatures quedaran inclús més altes, mentre que a alta muntanya, la nit encara serà una mica freda però sense glaçades.

 

 

Pel que fa al vent, durant el matí encara bufarà el gregal amb ganes a la costa de Barcelona i Girona, però tendirà a afluixar a partir de migdia. La tramuntana també acabarà desapareixent de l’Empordà amb el pas de les hores.

Setmana amb més xàfecs

De cara a la propera setmana, sembla que el temps vol seguir variable i inestable amb xàfecs que poden caure a qualsevol punt però que ho faran sobretot de tarda i a punts de l’interior i del voltant del Pirineu. Amb tot plegat, les temperatures no experimentaran grans canvis.

Comentaris